ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 00:15

Paris'te ikinci finalist Şeyda Burucu oldu

Pariste ikinci finalist Şeyda Burucu oldu


 Paris’te bugün başlayan Dünya Karate Şampiyonası’nda Enes Erkan’dan sonra Şeyda Burucu da finale yükseldi. Avrupa Şampiyonu Burucu, Japon Someya ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Paris’te başlayan Dünya Karate Şampiyonası’nın ilk gününe Türk karatecilerin başarılı sonuçları damga vurdu. Kumite +84 kiloda Enes Erkan’ın finale yükselmesinden sonra akşam seansında bayanlar 68 kiloda tatamiye çıkan Şeyda Burucu da altın madalya için mücadele etmeye hak kazandı.

Mayıs ayında Tenerife’de düzenlenen Avrupa şampiyonasında zirveye çıkan, Burucu ilk turda 2010 yılının dünya şampiyonu Fransız Tiffany Fanjat ile karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında çok akıllı bir taktikle dövüşen Burucu mücadeleyi 1-0 kazanarak ikinci tura yükseldi.

İkinci turda Kosta Rikalı A. Binns’i 2-0 mağlup eden genç sporcu, üçüncü turda Bosna Hersekli Fazlic’i hakem kararıyla 4-1 geçerek grup finaline kaldı. Grup finalinde Belçikalı Debatty rahat bir maç sonunda 4-0 yenen Şeyda Burucu yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Rus Sheroziya ile zorlu bir mücadele veren Burucu, normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın sonunda hakem kararı ile 3-2 kazanarak finalist oldu. İki yıl önce Sırbistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Burucu, cumartesi günkü finalde Japon Someya ile karşılaşacak.

SERKAN’IN ÇABASI YETMEDİ

Akşam seansında tamamiye çıkan erkekler 75 kilonun iddialı isimlerinden Serkan Yağcı ise dördüncü turda aldığı sürpriz bir mağlubiyet sonrası şampiyonaya veda etti.

İlk turda Hintli Gunasekaran’ın hakem kararıyla 4-1 yendikten sonra ikinci turda Senegalli Gueye ve üçüncü turda Ekvadorlu Espinoza karşısında zorlanmadı. Dördüncü turda Ukraynalı Horana karşısına çıkan tecrübeli karateci ilk dakika içinde üst üste rakibine verdiği puanlarla 6-0 geriye düştü. Maçın bitmesine bir dakika kala atak dövüşmeye başlayan Yağcı üst üste iki puan aldı. Son 10 saniye içinde rakibini yere düşürerek üç puan daha alan Serkan Yağcı buna rağmen mücadeleyi 6-5 kaybetmekten kurtulamadı.
75 kilonun finalistleri Azerbaycanlı dünya şampiyonu Rafael Aghayev ile İtalyan Bosa oldu.

Şampiyonada yarın sabah seansında bayanlar kumite 55 kiloda Tuba Yenen, 61 kiloda Ece Yaşar ve erkekler 67 kiloda Ömer Kemaloğlu tatamiye çıkacak. Akşam seansında ise erkekler 60 kiloda Aykut Kaya ve 50 kiloda Avrupa şampiyonu Serap Özçelik ilk maçlarını yapacaklar. Yarın ayrıca Metin Sofuoğlu, Orçun Duman ve Arslan Çalışkan’dan oluşan erkek kata takımı da elemelerde mücadele verecek.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER