ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 11:00

Para babası Drogba!

Para babası Drogba!

Afrikalı golcü sponsorluk gelirleriyle birlikte yıllık 8 milyon euroluk kazançla ilerlemiş yaşına rağmen hala Afrika'da ilk 5'e girdi. 1 numarada Anzhi'de oynayan Samuel Eto'o bulunuyor.


Afrika'nın futbol zenginleri listesinde Galatasaray'ın ünlü yıldızı Drogba 5. sırada. Fildişi'nde yaptığı yatırımlar ve hayır işleriyle gündemde olan Drogba, Galatasaray'dan kazandığı sponsorluk gelirlerini de ekleyince yıllık 8 milyon euro gelire ulaşıyor.

Fildişili, son dönemde ülkesinde yaptırmak için girişimde bulunduğu 5 hastaneyle de gündeme gelmişti. Futboldan çok önemli paralar kazanan Drogba kendi adına kurduğu vakıf aracılığıyla ülkesinde hayır işleri yapıyor. Sponsorluk gelirlerinin tamamını da bu vakfa aktarıyor.

BEŞİKTAŞ'IN GÜNDEMİNDEKİ İSİM ADEBAYOR'U ÜÇÜNCÜ SIRADA

Afrika kıtasının en çok kazanan oyuncusunun ise 20.5 milyon euro yıllık kazançla Samuel Eto'o olması dikkat çekti. Kamerunlu santrfor halen Rusya'nın Anzhi takımında forma giyiyor.

Listede Drogba'nın vatandaşı Yaya Toure 12 milyon euroyla ikinci sırada. En çok kazanan oyuncular arasında bir başka isim daha dikkat çekiyor. O da Beşiktaş'ın transfer gündemine gelen Emmanuel Adebayor. Togolu oyuncu yıllık 8.4 milyon euro kazanıyor...
 

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER