ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:19

Papa, Lazio’yu destekliyor

Papa, Lazioyu destekliyor


Onur DİNÇER'in haberi; 

Vatikan’daki görevine geçtiğimiz haftalarda başlayan yeni Papa’nın Lazio’u desteklediği ortaya çıktı. Çizme’de Vatikan’ın resmi gazetesi olarak bilinen Osservatore Romano’ya dayandırılarak verilen haberlere göre futbolla ilgilendiği bilinen ve ülkesinin San Lorenzo takımının taraftarı olduğunu açıklayan Arjantinli Papa Francis’in Roma’da da bir takıma gönül verdiği ve bu takımın Lazio olduğu belirlendi.

77 yaşındaki Papa’nın Lazio kulübüne olan sevgisinin ise yıllar öncesine dayandığı ifade edildi. Buna göre Papa olmadan önceki adıyla Jorge Mario Bergoglio, Arjantin’in Santa Fe eyaletinde 60’lı yaşlarının başında felsefe dersleri alıyordu. Bu dersleri veren kişi Isabela Plant Gussones, Plant Gussones Eulalia’nın kızkardeşiydi. Eulialia ise Marco Enzo Castroman isimli kişi ili evliydi.

Marco Enzo Castroman da, 2000 ve 2003 yılları arasında Lazio forması giyen Lucas Castroman’in dedesiydi. Ve bu ilişki sayesinde uzun zaman sonra Papa olacak Bergoglio, o yıllarda Roma’ya gerçekleştirdiği bir ziyarette Lazio taraftarı oluverdi.

Bu hafta oynanacak Roma derbisi öncesinde patlak veren haber İtalya’da bomba etkisi yarattı. Lazio kulübüne yakın yayın organları haberi büyük bir gururla sunarlarken, Lazio başkanı Lotito da, “Eğer ev sahibi konumunda olsak Papa’yı Roma ile bu hafta yapacağımız maça davet ederdim” dedi.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER