ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 11:50

Osmanlı Stadı Beşiktaş'ı bekliyor

Osmanlı Stadı Beşiktaşı bekliyor

Beşiktaş ile Sivasspor arasında 19 Ekim Pazar günü oynanacak maça evsahipliği yapacak Osmanlı Stadı'nda son hazırlıklar yapılıyor.


Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Ankara'ya alınan maçın oynanacağı stat, Beşiktaş ve Sivasspor'u konuk etmek için gün sayıyor. Son rötuşların yapıldığı statta, her iki takımın da başkentten memnun ayrılması için tüm detaylar üzerinde titizlikle duruluyor.

Özellikle zemin problemi yaşanmaması için çimlerin bakımına ayrı önem veriliyor. Günlük bakımı yapılan Osmanlı Stadı'nın zemini, iyi durumda bulunuyor. 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nın adeta "halı" görünümündeki zemini, en çok siyah-beyazlı futbolcuları sevindireceğe benziyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un, oyuncularına taktik vereceği soyunma odalarında da son eksikler gideriliyor.

Açılış maçı Beşiktaş'tan

Karşılaşma, Yenikent ASAŞ Stadı'nın isminin "Osmanlı" olarak değiştirilmesinin ardından oynanacak ilk müsabaka özelliğini taşıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen kararla, Osmanlıspor'un iç saha maçlarını oynadığı stadın ismi değiştirilmişti.

"Zemin problemi yaşanmaz"

Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş ve Sivasspor'un zemin probelemi yaşamayacağını söyledi.

Osmanlı Stadı'nın büyük oranda karşılaşmaya hazır olduğunu belirten Yurtgüven, "Türkiye'nin en iyi zeminine sahip birkaç stadından biri. Beşiktaş ve Sivasspor takımları, Osmanlı Stadı'ndan memnun ayrılacaktır" dedi.

Yurtgüven, Osmanlıspor'un geçen hafta sonu Eskişehirspor ile yağmur altında hazırlık maçında karşılaştığına işaret ederek, "Bu maçta zemin su tutmadı. Stadın drenajı çok iyi durumda. Umarım maç günü yağmur yağmaz ama yağış olsa bile zeminde problem yaşanacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Stadın UEFA standarlarında tamamen yenilendiğine dikkati çeken Yurtgüven, tribünlerin tamamen kapatılarak modern bir görüntü kazandırıldığını ifade etti.

Beşiktaş'ın, diğer karşılaşmalar için bir talepte bulunmadığını anlatan Yurtgüven, talep gelmesi durumunda hem siyah-beyazlı takıma, hem de diğer kulüplere kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı.

"Milli" çağrı

Yurtgüven, A Milli Futbol Takımı'nın iç saha maçlarını Osmanlı Stadı'nda oynaması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) davette bulundu.

A Milli Takımı, ağırlamaktan gurur duyacaklarının altını çizen Yurtgüven, "Hem coşkulu bir atmosfer yaşanacak hem de başarılı sonuçlar alınacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER