ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 14:48

Oslo'da tanııtm harcamaları tartışma yarattı

Osloda tanııtm harcamaları tartışma yarattı

Norveç'in başkenti Oslo'nun 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na adaylığında, tanıtım aşamasında harcanan paranın miktarı ülkede tartışma yarattı.


Norveç'in başkenti Oslo'nun 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na adaylığında, tanıtım aşamasında harcanan paranın miktarı ülkede tartışma yarattı.

Henüz evsahibi şehrin belli olmadığı olimpiyatlar için Kasım 2013 tarihinde başvurusunu açıklayan Oslo'da belediye bünyesinde hazırlık dairesi kuruldu. Bu dairenin istihdam ve konsept çalışmaları için şimdiye kadar toplam 200 milyon Norveç Kronu (69 milyon TL) harcaması, az sayıda destekçisi olan kış olimpiyatları evsahipliğinin ülkede istenmemesine yol açtı.

Olimpiyat Hazırlık Dairesi Direktörü Knut Överdal eleştirilere cevap vererek mali kaynaklarını gerekli yerlerde değerlendireceklerini belirtti.

Diğer taraftan, olimpiyatlar için kurulan başvuru komitesinin başındaki ülke milletvekillerinden Stian Berger Rösland ise devletin olimpiyatlar için belirlediği 35 milyar kronluk bütçenin aşırı ve gereksiz olduğunu kaydetti. Rösland, yeni bir projelendirmeden sonra bu bütçenin 26,2 milyar krona çekilebileceğini ifade ederek hazırlık dairesini projeyi gözden geçirmeye davet etti.

Olimpiyatlar ile ilgili yapılan anketlerde ise Oslo nüfusunun sadece yüzde 29,2'sinin kış oyunlarına destek verdiği görülüyor.

Ocak 2015'te açıklanacak 2022 Kış Olimpiyat Oyunları evsahipliği için adayları arasında Almatı (Kazakistan), Pekin (Çin) ve Oslo (Norveç) yer alıyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER