ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 08:59

Orman: İyi şeyler olduğunda herkes aşağıya çekmeye çalışıyor

Orman: İyi şeyler olduğunda herkes aşağıya çekmeye çalışıyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, iyi şeyler olduğunda, kendilerini herkesin aşağıya çekmeye çalıştığını söyledi.


Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yöneticisi Metin Albayrak’ın sahibi olduğu tekstil firmasının lansman toplantısına katılan ve burada gazetecilere konuşan başkan Fikret Orman, önemli açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nda bu hafta oynayacakları Sivasspor karşılaşmasını Ankara’daki taraftarlarının gücüyle kazanacaklarını, UEFA Avrupa Ligi’nde haftaya karşılaşacakları Partizan mücadelesi için de futbolcularının ellerinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Başkan Orman, futbol takımında şu anda kiralık olarak forma giyen 29 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa’nın da bonservisini alacaklarını belirtti. Statlarını kendilerinin yaptığını ve kimseden tek kuruş yardım almadıklarını sözünü yineleyen Orman, biraz iyi şeyler yapılırken herkesin kendilerini aşağı çekmeye çalıştığını, kulübün içinde bulunduğu durumdan dolayı herkesin destek olması gerektiğini belirtti.

Başkan Fikret Orman ayrıca Beşiktaş için, “hakemlerin desteğini alıyor” yorumlarına ise sert cevap verdi. Beşiktaş’ın şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir kulüp olduğunu vurgulayan Orman, şampiyonluğun ise kendileri için normal bir durum olduğunu ileri sürdü. Fikret Orman son olarak bu hafta sonu oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin sorulmasına ise o maçın kendilerini hiç ilgilendirmediğini ve maçı da izlemeyi düşünmediğini söyledi.

Süper Lig'in 6. haftasında Ankara'da oynayacakları Sivasspor maçının önemine vurgu yapan Başkan Fikret Orman şöyle konuştu:

"Sivas maçı zor bir maç. Ligde küçümsenecek bir takım yok. Eksiğimiz çok. Oğuzhan da milli takımda sakatlandı. Ama Beşiktaş büyük bir kulüp. Ankara’da çok taraftarımız var. Orada taraftarımızın da desteğini alacağız. Kazanmak için oynayacağız ve kazanacağız. Biz maçlarımızı Başakşehir’de oynamak için başvuruda bulunmuştuk. Göksel başkanda çok olumlu yaklaşmıştı. Fakat onların stadının da bakıma ihtiyacı var. O yüzden biz de bu maçı Ankara’da oynamaya karar verdik."

PARTİZAN MAÇINI KAZANACAĞIZ, SOSA’YI DA ALACAĞIZ

Beşiktaş, gruptan lider olarak çıkmaya aday bir takım olduğunu da belirten Başkan Fikret Orman, "UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan ile oynayacağımız maç da zor bir maç. Çok ateşli bir taraftarı ,olan Beşiktaş’a çok benzeyen renkleri bizle aynı olan kulüp. Orada maç kazanmak zor. Biz, Tottenham ve Arsenal’a gittiğimizde de kazanmaya gitmiştik oraya da bu şekilde gidiyoruz." diyerek, Sosa'nın transferi için ise şunları söyledi:

"Sosa ile bir anlaşmamız var. Zaten ilk günden beri bonservisini alabileceğimiz anlaşmamızda mevcuttu. Parasını verip alacağız. Futbolcular sakatlanabilir bu bizim onun bonservisini almamamız için bir sebep değil."

HAKEMLERDEN BEKLENTİMİZ ‘HATA OLACAK AMA HEP BİZE DEĞİL’ ŞEKLİNDE

Türkiye'de hakem hatalarının eskiden beri en çok Beşiktaş maçlarında olduğunu, merhum Süleyman Seba'nın 'Şerefli ikincilikler' cümlesini boşa kurmadığını da hatırlatan Başkan Orman, şöyle konuştu:

"Beşiktaş şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan bir kulüptür. Şunu söylememe müsaade edin, bizim Çaykur Rizespor maçında 3 tane penaltımız verilmedi. Penaltı skora direkt etki eden bir şeydir. Bir penaltı verilip gol atsak biz maçı kazanır ve 3 puan almış oluruz. Balıkesirspor maçında verilmeyen kırmızı kart pozisyonu ise maçın skoruna direkt etki eden bir durum değildir. Zaten 75. dakikalarda bu durum oldu. O dakikadan sonra 10 kişi kalsak dahi maçı Beşiktaş zaten kazanırdı. Hakemin art niyetli yaptığı bir hata değil hakem şansı diyebileceğimiz bir durumdur. Bizim bu şekilde taleplerimiz olmadı olmayacakta. Bizim talebimiz şöyledir, 'hakemler hata yapacak ama hep bize yapılmasın' şeklindedir. Hakemlerden beklentimiz de budur."

DERBİYİ BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR. İZLEMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUM

Başkan Orman, Süper Lig'in 6. haftasında iki ezeli rakipleri arasında oynanacak maçla ilgili görüşünün sorulması üzerine ise "Bu haftaki Galatasaray – Fenerbahçe maçı bizi hiç alakadar eden bir maç değil. Ben de o maçı izleyeceğimi tahmin etmiyorum. Onların kendi içlerindeki maçları. Kim kazanır, kim kaybeder onların bileceği bir iş. Bizi dediğim gibi, çok alakadar etmiyor." diye cevap verdi.

BEŞİKTAŞ’TA ŞAMPİYONLUK NORMALDİR ABARTMAYA GEREK YOK

Türkiye'nin büyük kulüplerinden birinin de Beşiktaş olduğunu belirten Başkan Fikret Orman, şampiyonluk ve kulüp içinde sıkıntılarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Beşiktaş’ta şampiyonluk normal bir şeydir. Tarihinde devamlı şampiyonluk yaşamış bir kulüptür. İlk defa başımıza gelen ve abartılacak bir durum değildir. Tabiki her kulüp gibi bu sene biz de şampiyon olmak istiyoruz ama daha ligin çok başındayız. Kimse bizi havalara sokup da sonra arkasından aşağıya çekmeye çalışmasın. Biz sahaya çıkıp oyunumuzu oynayacağız ve maçları kazanmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.

BAŞARILI OLUNCA BİZİ AŞAĞIYA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Biliyorsunuz stadımızı kendi kaynaklarımızla biz yapıyoruz. Kimsenin bize bir kuruş katkısı yoktur. Onun için de zorlanarak götürmeye çalışıyoruz. Bu takdir edilecek bir şeydir. Kösteklenmesi gereken bir şey değildir. Şimdi bu kadar zorluklar içerisinde olurken biraz bir şeyler yapılınca hemen herkes aşağı çekmeye çalışıyor. Beşiktaşlılar ve kimse de bunu yemeyecek. Herkesin de böyle bakması gerektiğini düşünüyorum."
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER