ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 16:12

Ordinaryus'a vefa

Ordinaryusa vefa

Büyükada Özgürlük Meydanı'nda bulunan Lefter heykelinin üstünün kapatılmasına tepki gösteren adalılar ise heykele Fenerbahçe forması giydirdi.


Büyükada Özgürlük Meydanı’na geçtiğimiz haziran ayında belediyenin izniyle konulan Türk futbolunun değerlerinden Lefter Küçükandonyadis’in heykeli savcılık tarafından üzeri örtülerek mühürlendi. İddialara göre eşi Stavrini Andonyadis’in başvurusu üzerine savcının heykelin üzerini örtüp mühürlemesine ada sakinleri tepki gösterdi. Heykelin arkasında duran ağaca dev Fenerbahçe bayrağı asılırken, siyah brandaya sarılan heykel, bölgeden geçen ada sakinlerinin meraklı bakışlarına maruz kaldı. Duruma tepki gösteren adalılar, Lefter’in heykeline Fenerbahçe forması giydirdi.

“Ben bunun yüzünden Fenerbahçeli oldum."

Bir vatandaş Fenerbahçeli olarak çok üzüldüğünü belirterek, “Ben bunun yüzünden Fenerbahçeli oldum. Bir Fenerbahçeli olarak çok üzülüyorum. Ama mühürlendiğine sevindim. Hiç kendisine benzemiyor. Benim en sevdiğim futbolcuyu kötü halde göstermişler” dedi. 

Heykelin branda ile örtülerek mühürlenmesine tepki gösteren Küçükandonyadis’in arkadaşı eski futbolcu Ahmet Tanrıverdi , “Heykel iki yıl önce yapıldı. Bunun parasını ödeyemediler. Belediyeye gittik bu heykeli, size hediye ediyoruz dedik. Onlarda heykeli buraya dikmeyi uygun gördüler. Aile arasında çekişme oldu ve bu güne kadar geldi. Hukuksuzluk var her şeyden önce. Örtme işlemini yapan savcı Savcının karar alma yetkisi yok. Mahkeme kararı lazımdır. Savcı burada hukuki hata yaptı. Lafter’in üzerinden birileri bir şeyler almaya çalışıyor galiba üzülüyorum. Esas bu işin muhatabı belediyedir. Belediye bunu buraya koyarken belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar ile koymuştur. Yanlış yere müracaat ettiler. Esastan ve usulden yanlış bir iş var burada” diye konuştu. 

Öte yandan Lefter’in torunu Özcan Katmer, dün akşam heykelin önüne gelerek gözyaşı döktü. Fenerbahçe forması giydirilen heykele sarılan Katmer, gözyaşlarını tutamadı. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER