ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2013 Çarşamba 08:33

Onur'la ilgili Fenerbahçe iddiası

Onurla ilgili Fenerbahçe iddiası

Menajerler, F.Bahçe'ye önerdi. Başkan Aziz Yıldırım, “10 yılımız kurtulur” düşüncesiyle 7.5 milyon euro serbest kalma bedelini gözden çıkardı.


Mayıs'ta öyle olaylar yaşandı ki Türkiye'nin 1 numarası Onur Recep Kıvrak, belki de şu anda Trabzonspor'un değil, F.Bahçe'nin kalecisiydi.

25 yaşındaki milli kaleci, çok değil, daha bu sezon başında F.Bahçe'nin kapısından döndü.

Onur Kıvrak'ın Sarı-Lacivertli formayı giymesine mayıs-haziran ayı sürecinde adeta ramak kalmıştı. F.Bahçe yönetimi, o dönemde tarihi bir oylama yaptı. Transfer son anda gerçekleşmedi. İşte Onur'un F.Bahçe'ye harekâtının perde arkası:

O GÜN İSTESE G.SARAY DA ALABİLİRDİ

Öncelikle şunu belirtelim: Onur'un 6 Aralık 2013'ten önceki sözleşmesinde ‘7.5 milyon euroya serbest kalır' maddesi vardı. İster F.Bahçe isterse G.Saray, TFF'ye 7.5 milyon euroyu yatırıp, Onur'u transfer edebilirdi. (Burak Yılmaz, G.Saray'a bu yöntemle transfer oldu.) Yani hukuken Trabzonlu kalecinin Fener'e transferinde engel yoktu. Bütün hikaye Trabzonspor eski Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman'ın "İki kaleci lüks, Tolga ve Onur'dan birini satacağız" sözüyle başladı.

ONUR KALDI AMA TOLGA GİTTİ

Bilindiği gibi daha sonra gelişen süreçte Trabzonspor bu fikri hayata geçirdi; Tolga Zengin, Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak Tolga, Beşiktaş'a gitmeden önce, Trabzonspor yönetiminde Tolga ile Onur'dan birini satma fikrinin dile getirilmesi üzerine menajerler düğmeye bastı. Onur, direkt Fener'e önerildi. Menajerler tarafından "7.5 milyon euroluk serbest kalma opsiyonunu kullanalım, Onur'u F.Bahçe'ye getirelim" teklifi açıkça yapıldı.

ALIRSAK KALEDE 10 YILIMIZ KURTULUR

İddialara göre; Başkan Aziz Yıldırım, bu fikre sıcak baktı. Yıldırım'ın gerekçesi "Kaleyi daha da güçlendirelim. Zaten Volkan ve Mert gibi çok iyi iki üst düzey kalecimiz var. İkisi de Milli Takım kalecisi... Eğer Onur da gelirse F.Bahçe'nin önümüzdeki 10 yılı kurtulur, kulüp bir daha kaleci sıkıntısı çekmez" oldu. Başkan Yıldırım'ın 7.5 milyon euroluk serbest kalma bedeline pozitif bakması üzerine Onur'un transferi, F.Bahçe Yönetim Kurulu'nun gündemine geldi. Konunun her detayı konuşuldu.

YA YÖNETİM O GÜN ‘EVET' DESEYDİ?

Müzakareler sonucunda "Onur gelirse kaledeki rekabet daha da artar. Bu işten F.Bahçe kârlı çıkar. Ama bugüne kadar bu takıma büyük emekler veren Volkan'ı küstürmeyelim" görüşü ağır bastı. Yönetimde "Hayır" oyu ağırlık kazanınca Onur, F.Bahçe'nin kapısından döndü. Volkan'ın sözleşmesi uzatıldı. Eğer o gün F.Bahçe yönetimi, "Evet" deseydi, tarihin akışı değişecekti ve Onur bugün Sarı-Lacivertli formayı giyiyor olacaktı. Onur, 6 Aralık'ta Trabzonspor'a 2017-18'e kadar imza attı.

TÜRKİYE'NİN 1 NUMARASI

Süper Lig'de 16. hafta geride kalırken en çok önemli kurtarış yapan kaleci Onur Recep Kıvrak oldu. Trabzonspor'un file bekçisi, 15 maçta 19 kez önemli kurtarış yaparken, Beşiktaş'ın kalesini koruyan eski takım arkadaşı Tolga Zengin 11, Volkan Demirel 9, Muslera ise sakatlığı nedeniyle az maç oynamasından dolayı 6 kez önemli kurtarış yaptı. Onur Kıvrak, Arena'daki son G.Saray maçı da dahil kalesine gelen 87 isabetli şutta 17 gol yedi ve \%19,5 oranı ile bu alanda 3. sırada yer aldı. Bu alanda en iyi durumda ligin en az gol yiyen kalecisi Boffin oldu. Eskişehir'in file bekçibi Boffin 60 isabetli şutta sadece 11 gol yedi ve \%18,3 orana ulaştı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER