ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2016 Salı 17:02

Obradovic 3 yıl daha Fenerbahçe'de

Obradovic 3 yıl daha Fenerbahçede

Sarılacivertliler, erkek basketbol takımı başantrenörü Zeljko Obradovic ve ekibi ile 3 yıllık sözleşme imzaladı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "Gönlüm böyle bir antrenörün milli takımı da çalıştırmasını arzu eder" Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: "Şu anda hem kulüp hem de milli takımda çalışacak yaşta değilim"


Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımı başantrenörü Zeljko Obradovic ve ekibi ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Ülker Stadı'nda düzenlenen imza törenine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve asbaşkanlardan Ozan Balaban katıldı.

Obradovic'in geçmişi ve Fenerbahçe'de yaptıklarıyla ilgili video gösteriminin ardından, 2013-2014 sezonundan bu yana sarı-lacivertli takımda çalışan deneyimli başantrenör, teknik ekip ve takımın genel menajeri Maurizio Gherardini, 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Törende açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Obradovic'in Türk Milli Basketbol Takımı'na katkı vermesini istediğini belirterek, "Gönlüm böyle bir antrenörün milli takımı da çalıştırmasını arzu eder. Obradovic, her zaman Fenerbahçe'yi ön planda tuttuğu için buna bir şey yapamıyoruz ama benim gönlümden geçen de aynı zamanda milli takıma katkı vermesidir. Bunu buradan deklare etmiş olayım." diye konuştu.

Yıldırım, kağıt üzerine atılan bu imzayla tarihe geçtiklerini ama asıl imzanın daha önce kalplere atıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de olmayan hadiselerden birine imza atıyoruz. Basketbolda tarih olan bir insanın Fenerbahçe ile birlikteliğini 7 seneye uzatması için bir sözleşme imzalıyoruz. Aslında bu imzayı daha önce kalplere atmıştık. Bugün kağıt üzerine imzalayarak tarihe geçiyoruz. Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Bütün dünya onun antrenörlüğünü biliyor. Türkiye'ye geldiğinden beri basketbola katkılarını görüyoruz. Salonların dolmasını, oynanan basketbolun dünya çapında izlenmesini sağlayan, karakterli, kişilikli ve bu karakter ile kişiliği sahadaki oyuna yansıtan kişidir. Onunla çalışmaktan hem ben hem de yönetici arkadaşlarımız mutluluk duyuyoruz."

İki sezondur THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldıklarına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah daha da büyüyeceğiz. Bu sene inşallah Final Four'a kalıp kupayı Türkiye'de kaldırmak bize nasip olur. Obradovic'den, bu 3 yıllık süre içerisinde yeni genç oyuncular yetiştirerek Türk basketboluna katkı sağlamasını istemiştik. Kendisini bu yüzden de kutluyorum. Hayırlı olsun. İnşallah daha uzun yıllar Türkiye'de Fenerbahçe ve Türk sporuna hizmetine devam eder."

 

- Obradovic: "Hem kulüp hem de milli takımda çalışacak yaşta değilim"

 

Başantrenör Obradovic, hem kulüp hem de milli takım çalıştıracak yaşta olmadığını belirtti.

THY Avrupa Ligi'ndeki yeni sistemin zorluğuna değinen tecrübeli başantrenör, "Ben Fenerbahçe'nin antrenörüyüm ve aynı şekilde takımıma her şeyi vererek yoluma devam etmek istiyorum. Şu anda hem kulüp hem de milli takımda çalışacak yaşta değilim. Yazın dinlenmeye ihtiyacım var. Bunu, 12 yıl boyunca kendi ülkem için yaptım ama o zaman daha gençtim. THY Avrupa Ligi'nin yeni sistemiyle bu çok zor. Beni böyle bir göreve layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Bu, gerçekten büyük bir onur." değerlendirmesinde bulundu.

Obradovic, Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde çok çalışacağına ve Ülker Sports Arena'yı evi gibi göreceğine söz verdiğini aktararak, sarı-lacivertli kulübün bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güven duygusunun kontrat imzalamaktan daha önemli olduğunu ve bu sayede en iyi şekilde çalışabildiklerini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Geçen senenin sonunda herkes bu zor ortamda 2 kupa almayı ve final oynamayı nasıl başardığımızı merak ediyordu. Oyuncular ve taraftarlarla çok sağlıklı ilişkilerimiz var ve sağlıklı ilişkiler de başarıyı getiriyor. Sezonun tamamı hiçbir zaman iyi olamıyor. Zor anlarımız olacak, kötü sonuçlar alacağız ama bu anlarda birlik olmak çok önemli. Baskonia mağlubiyetinden sonra başkan otele gelip bizimle konuştu. Bu konuşmayı ömür boyunca unutmayacağım. Bu yüzden çok gurur duyuyorum."

Obradovic, şu anda bir transfer düşünceleri olmadığını ve Bogdanovic'in durumunu değerlendireceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile Obradovic ve ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER