ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2014 Çarşamba 15:28

O tezahürata Şenol Güneş de tepkili

O tezahürata Şenol Güneş de tepkili

Güneş, "Hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir. Taraftarımızın çirkin tezahüratta bulunmasını istemiyoruz" dedi.


Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeşil-beyazlı taraftarların Volkan Demirel’e yönelik yaptığı ’vatan haini’ tezahüratına tepki gösterdi. Güneş, "Hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir. Taraftarımızın çirkin tezahüratta bulunmasını istemiyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda oynayacakları Başakşehir maçı öncesi Özlüce Tesisleri’nde basın açıklaması yapan Güneş, Fenerbahçe maçında kazanma arzusu ile oynadıklarını söyledi. Güneş, "Fenerbahçe lider gelmişti. Kaybetseydik 9. sırada olacaktık. Yenseydik 4. sıraya yükselecektik. Alttan kopmayı ve yukarı yanaşmayı sağlayamadık. Oyuncu kadromuz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Geride kalan 10 maçta ve bu maçta şans yanımızda değildi. Hiç bir maçımızda ’Şansımız eseri bir puan aldık’ demedik. Hep oyun olarak hayıflandık. Bütün bunlar geride kaldı. Bugün ilk 5’teyiz. Benimde kabahatim var, hep ’ilk 5’ dedim. Oyuncular da o 5’te kaldı" diye konuştu.

Yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Ethem, Yasin ve Treore’nin katılmadığını, bu haftaki maçta da yer alamayacaklarını dile getiren Güneş, diğer oyuncuların ise zihinsel ve fiziksel yorgunluğu bulunduğunu ifade etti. Pazartesi maç yaptıktan sonra kendilerine tekrar Cuma günü maç verilmesini eleştiren deneyimle çalıştırıcı, "Rakibimizi iki gün önce oynattılar. Neden bunlar yapıldı? Sadece öğrenmek istiyorum. İnşallah suç olmaz" dedi.

"HİÇ BİR OYUNCU VATAN HAİNİ DEĞİLDİR"

Kulübün, olumsuz tezahürat nedeniyle PFDK’na sevk edilmesine de değinen Güneş, "Olumsuz tezahüratlar ve vatan haini lafları var. Hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir. Bize de yakışmaz. Onlara yakışmayan hiçbir tezahüratın olmasını istemiyoruz. Ama bu tip eleştiriler ve cezalar sadece bize değil herkese olmalı. Biraz bizim üzerimizde her şey yürüyor" diye konuştu. Takımının öne geçtiği maçlarda sonunu getiremiyor eleştirilerine katılmadığını ifade eden Güneş, "Topa sahip olmak her zaman sonucu almak için geçerli değildir. Eskişehirspor maçında son dakikalarda gol yedik. Erciyes maçında ise duran toptan yedik, baskı yoktu. Bu maçta da hiç olmayan bir pozisyondan gol yedik. Futbol böyle bir şey. Mesela taçtan gol yedik" dedi.

"OZAN İPEK TAM OLARAK HAZIR DEĞİL"

Ozan İpek’in halen tam olarak hazır olmadığını ve iki ayağı arasında güç farkı olduğunu belirten Güneş, "Fizik ve maç performansı olarak çok büyük kayıpları var. Şuan özel de çalışıyor. Bunu yapınca da mesafe alıyor. Ciddi sakatlıklar geçirdi. Oynamadı, menisküsten dolayı kaybı oldu. Maçın gidişi de önemliydi. Bu maçta da verimliydi. Berkir de, o da çok katkı yaptı. Oyunun kontrolü de bize geçti. Ozan’ı verimli buldum. Ama daha iyi olabilecek bir Ozan. Çünkü oyun görüşü, becerileri bize katkı yapacak bir oyuncu" diye kaydetti.

"ELİMİZDEKİ KADRO İLE YARIŞACAĞIZ"

Kadro dışı bırakılan Aydın, Ferhat ve İbrahim’in şahsına yaptığı bir hareketi olmadığını belirten Güneş, "Ama kulübe yapılan ayrıdır. Yönetim, hoca oyuncu, hepsinin yeri ayrıdır. Volkan ve Ozan da burada hiç olmayabilirlerdi. Ama buradalar. Aydın da olabilirdi ama burada olacak bir şey ben hissetmedim. Benim şuanda öyle bir gündemim yok. Elimizdeki kadro ile yarışacağız. Aydın’ın yeteneğini konuşmaya gerek yok. Biz onu oynatmak istedik ama onun oynayacağı hissini alamadık" şeklinde konuştu.

"FIRAT AYDUNUS İLE HİÇ MAÇ KAZANAMADIM"

Volkan için yaptığı yorumlar nedeniyle kendisi hakkında ağır eleştiriler yapılmasını haksız bulduğunu ifade eden Güneş, "Bu yeni bir şey değil. Gündemi ne üzerine oluşturacaksın, bilgi yoksa gündem konuları başka alanlara kayar. Bu bizim maçla ilgili iki tane ofsayt pozisyonu vardı. Sanki Fenerbahçe galip gelecekmiş gibi gündem yapılıyor. Medya güçlüden yanadır. Fenerbahçeli oyuncunun dışarı atılması lazım. Ama hakemin bizi koruma gibi bir anlayışı yoktu. Ben de bu hakemle hiç maç kazanamadım. Kaç maç olmuştur. Bana üç maç ceza verdi, öteleme de yapmadı. Aleks Taşçıoğlu ceza verdi. 10 kişi kaldık, hakem de yanlış kararlar verdi. Bunları da yazabilirsiniz, malzeme veririm ama futbol bundan kazanmaz. Beni bu tezgaha çektiler. Çeksinler önemli değil. Hele yorumcular. Beni niye konuşturuyorsun o zaman. Siz konuşun, bunu Şenol Güneş demişti deyin. Ona bir şey demem. Ama söylediklerimi çarpıtmayın" diye konuştu.

"BAŞKA BİR HAKEM CANER’İ OYUNDAN ATABİLİRDİ"

Yeşil-beyazlı taraftarlara da çağrıda bulunan Güneş, "Taraftarımızı sahaya çağırıyoruz, gelsin destek olsunlar. Ama olumlu tezahürat yapsın, olumsuz tezahürat yapmasın. Başka bir hakem olsa Caner’i oyundan atabilirdi. Seyirciye yapsaydı, bayrağa vursaydı ne yapılacaktı? Bir oyuncu saha içinde fair-play dışı hareketi kime yaparsa dışarı atılmalı. Bu da bir tartışma konusu. Bizim bunlara zamanımız yok. Bize Pazartesi günü maç oynatıp, dün dinlenme, bugün sizle bir araya geldik, yarın gidiyoruz. Zaman yoksa tamam anlarım ama niye yapıldı onu merak ediyorum. Bunları hazırlayan arkadaşlara söylüyorum. Bunları niye yaptınız? Biliyorsanız bize de söyleyin, biz de ona göre çalışalım. 3 günde bir maç yorgunluğu sadece fiziksel değildir, zihinsel yorgunlukta vardır" dedi.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER