ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 11:20

Nuri Şahin'in gelmesini ben engelledim

Nuri Şahinin gelmesini ben engelledim

Fenerbahçe eski Futbol Şube Sorumlusu Sadettin Saran, 2015 yılında yapılacak olan olağan genel kurulunda başkanlığa adaylığı düşündüğünü söyledi. Saran, Borissia Dortmund’da oynayan Milli futbolcu Nuri Şahin’in 10 yıl önce Beşiktaş’a gelmesini kendisinin engellediğini ifade etti.


İşadamı Sadettin Saran, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof.Dr. Arif Amirov Salonu’nda ‘İşte, sporda, yaşamda başarı’ konulu söyleşiye katıldı. Saran, salona girdiğinde orta sıralarda oturan babasının yanına giderek elini öptü. İş ve spor hayatındaki başarılarını örnekler vererek anlatan Saran, Fenerbahçe ile ilgili gelen soruları da yanıtladı. 

AZİZ BEYİN İTİRAZI BİTTİĞİ ZAMAN İNŞALLAH ADAYIM 

45 yıldır Fenerbahçeli olduğunu belirten Saran, Aziz Yıldırım’la ters düştüğü için kulüpten ihraç edildiğini söyledi. Saran, "Beni kulüpten ihraç ettiler. Sonra bir daha ettiler. Dünya da iki defa bir kulüpten ihraç edilen başka başkan adayı yok. Benim bir amacım var; pes etmemek. Davamı kazandım, kulübe geri döndüm. Aziz bey yine itiraz etti. Bu süreç içerisinde önümüzdeki yıl mayıs ayına yetişirse başkanlığa niyetim var. Tabi ki bu kararı genel kurur verecek. Önemli olan onların kararı. Gördüğüm kadarıyla bir teveccüh var. İnşallah o devam ettiği sürece ben de Aziz beyin itirazi bittiği zaman inşallah aday olacağım” dedi. 

ŞİKE TÜRK SPORUNUN KARA LEKESİ 

Şike davası konusunda Fenerbahçe’ye ciddi cezalar uygulandığını belirten Saran, "Cezalar maddi olarak Fenerbahçe’ye sıkıntı yaşattı. Yaşatmaya da devam ediyor. Ama geriye dönük yaşamamak lazım. Olan oldu. Bunu sadece bir Fenerbahçe yapmadı. Bu Türk sporunun bir kara lekesi. Dolayısıyla artık önümüze bakacağız" açıklamasını yaptı.

NURİ ŞAHİN'İN BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİNİ ENGELLEDİM 

Saran, Türkiye’de yeni nesil yıldızların yetiştirilememesi şeklindeki bir soruya Borissa Dortmund’da oynayan Milli futbolcu Nuri Şahin’den örnek verdi. 10 yıl önce Borissia Dortmund’a ortak olduğunu hatırlatan Saran, şöyle dedi: "Nuri Şahin daha o zamanlar 15 yaşındaydı. Beşiktaş’a Yıldırım Demirören yeni gelmişti. Nuri Şahin’in babasıyla bir anlaşma yapmışlar, ve Beşiktaş’a satmışlar. Çocuk da çok istiyordu gelmeyi. Borissia Dortmund’un da paraya ihtiyacı vardı. Ben bir Türk vatandaşı olmama rağmen Türkiye’ye gelmesine engel oldum. Niye engel oldum. O çocuk Türkiye’ye gelseydi bozulacağını düşündüm. Bunu söylemek pek politik bir şey değil ama maalesef Türkiye’nin gerçeği bu. Böyle bir ortam, gelince hemen Ferrari’lere biniyorlar, farklı bir yaklaşım var. Bir yönetici, bir spor adamı olarak, bir baba olarak beni rahatsız ediyor. İnşallah bu Türkiye’de düzelecek. Bu düzelmediği sürece de yeni nesillerden iyi sporcular çıkması çok zor." 

DEMİRÖREN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR 

Saran, 'Yıldırım Demirören Beşiktaş’ı bitirdi Türk futbolunu bitirdi mi?' sorusunu, "Şahıslar üzerinde yorum yapmak olmaz, bize yakışmaz. Burada olsaydı bir şey derdim ama burada olmayan insan hakkında konuşmak olmaz. O da elinden geleni yapıyor" diye cevaplandırdı. 

HATALARDAN DERS ÇIKARIP TÜRK SPORU ESKİ GÜNLERİNE DÖNER 

Türk futbolunun bugünkü geldiği durumdan hiç memnun olmadığını vurgulayan Saran, sözlerini şöyle tamamladı: "Maçlar da Milli takımın yuhalandığını biz ilk defa görüyoruz. İspanya veya İngiltere ligini izleyip Türk liginden keyif hiç alınmıyor. Seyirci de bunun farkında. İlgi azaldı, sponsorların ilgisi çok azaldı. Ama bu değil ki kötü olacak. Bazen daha iyi olmak için dibe vurmak gerekiyor. İnşallah yapılan hatalardan ders çıkarıp Türk sporu eski günlerine döner. Bir zamanlar üçüncü olduk, Avrupa da başarılarımız var çok iyi yerlere gelmiştik. O yetenek, kapasite var."

Söyleşinin ardından BEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Altın, Saran’a plaket verdi. Saran ise Altın'a Fenerbahçe forması hediye etti.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER