ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ocak 2014 Pazartesi 09:18

Neymar krizinde başkan gitti dava bitti

Neymar krizinde başkan gitti dava bitti

Jordi Cases'in, Sandro Rosell'in başkanlıktan istifasından sonra Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferiyle ilgili suç duyurusunu geri çektiği bildirildi.


İspanya'nın Barcelona Kulübü üyelerinden Jordi Cases'in, Sandro Rosell'in başkanlıktan istifasından sonra Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferiyle ilgili suç duyurusunu geri çektiği bildirildi.
Cases'in avukatı Felipe İzquierdo, Marca radyosuna yaptığı açıklamada, müvekilinin bu hafta yaşanan olaylardan sonra ''hedefinin gerçekleştiğine kanaat getirerek suç duyurusunu geri çektiğini'' belirtti.

İzquerdo, ''Suç duyurusunun hedefi yerine getirildi. Korkutmak için yapılan bir suç duyurusu değildi. Talep edilen şeffaflık üzerine Sayın Rosell gerçeği söylemedi. Bundan sonra kulüpler, üyelerini çok daha fazla dikkate alacaklardır'' diye konuştu. İspanyol avukat, suç duyurusunun geri çekilmesinden sonra iddianameye bakan yargıç Pablo Ruz'un kısa sürede soruşturmayı kapatmasını beklediklerini kaydetti.

22 Ocak'ta yargıç Pablo Ruz'un iddianameyi kabul ettiğini açıklamasının ardından 23 Ocak'ta Sandrol Rosell Barcelona kulüp başkanlığından istifa etmiş ve yerine Josep Maria Bartomeu getirilmişti. Bartomeu, düzenlediği basın toplantısında Neymar'ın transferinde yapılan tüm ödemeleri basına açıklamıştı.

Barcelona kulübünün daha önceden ısrarla söylediği gibi Neymar'ın transferi için 57,1 milyon avro ödediği görülse de transferden dolayı yapılan diğer anlaşmalar ve komisyonlarla rakamın aslında 88,2 milyon avroya çıktığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER