ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 12:27

NBA yıldızından Türkiye açıklamaları

NBA yıldızından Türkiye açıklamaları

San Antonio Spurs'ün Fransız milli basketbolcusu Boris Diaw: "Türkler çok tutkulu basketbol hayranı ve Türkiye'de büyüleyici bir atmosfer var"


Fenerbahçe Ülker'in "NBA Global Games" kapsamında 11 Ekim Cumartesi günü konuk edeceği Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından San Antonio Spurs'ün Fransız oyuncusu Boris Diaw, Türkiye'de yeniden basketbolseverlerin karşısına çıkmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

NBA'in son şampiyon ekibi San Antonio Spurs'ün oyuncusu Diaw, geçmiş yıllarda milli takım formasıyla Türkiye'de basketbol oynadığını hatırlatarak, "Türkler çok tutkulu basketbol hayranı ve orada büyüleyici bir atmosfer var. Dünya Kupası'nda Türkiye'ye karşı oynadım ve muhteşemlerdi" dedi.

Yeniden bir organizasyon kapsamında Avrupa'da olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Fransız oyuncu, "Milli maçların ardından San Antonio'ya gitmedim ve takımımın buraya gelmesini bekledim. Bu yüzden neredeyse tüm yazı Avrupa'da geçirdiğim için aslında tekrar Avrupa'da olduğum söylenemez. Avrupa'da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Birkaç yıldır burayı ziyaret ediyoruz ve tekrar burada olmaktan memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

NBA Global Games kapsamında karşılaşacakları Fenerbahçe Ülker'e karşı da oynadığını kaydeden Diaw, şunları söyledi.

"Türkiye'de Dünya Kupası maçları da oynadım. Çok iyi vakit geçirdim. İstanbul'u çok fazla gezemesem de çok iyi şehir olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'yi çok iyi bilmiyorum. Onlarla en son 13 yıl  önce oynadım, bu yüzden muhtemelen tanıdığım oyuncuların tümü  şimdi emekli olmuştur ve onlardan herhangi birinin önümüzdeki maçta oynayacağını zannetmiyorum, ama Fenerbahçe Ülker iyi bir takım."

NBA'in son şampiyon takımı olarak yeni sezonundaki hedeflerle ilgili görüşlerini aktaran Boris Diaw, "Yine aynı şeyi yapmayı hedefliyoruz. Geçen yıl kazandık, muhteşem bir sezon ve sezon sonrası geçirdik. Biz yine aynı takımız ve sadece yine aynı şeyi yapıp kazanmak istiyoruz" diye konuştu. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER