ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2014 Pazartesi 18:57

Muğla bisiklet ile keşfedilecek

Muğla bisiklet ile keşfedilecek

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes Grubu'nun 'Gelecek Turizmde' proje çağrısı üzerine, hazırlanan 'Muğla'yı Bisiklet İle Keşfet' projesiyle Muğla bisiklet turlarıyla tanıtılacak.


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda(MUTSO) toplantı salonunda, 'Muğla'yı Bisiklet ile keşfet' projesinin ortaklarıyla bilgilendirilme toplantısı yapıldı. Toplantıya Milas Ticaret Ve Sanayi Odası (MİTSO), Ula Kaymakamlığı, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği ve ENVERÇEVKO temsilciler katıldı.

Proje çağrısına 66 ilden 417 projenin başvurduğunu, bunlardan 15'inin başarılı görüldüğünü belirtildi. Başarılı görülen projeler arasında, MUTSO'nun da ortaklığını yaptığı, Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO), Ulusal EUROVELO tarafından hazırlanan 'Muğla'yı Bisiklet ile keşfet' (Discower Muğla By Bike) projesinin yer aldığını bildirdi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, projelerin tekrar elemeden geçeceğini, ana elemede yüzde 100 hibe verilirse 3, verilmezse 5 proje seçileceğini düşündüklerini belirterek, "MUTSO olarak amacımız Muğla'da turizmi 12 aya yayacak olan alternatif turizm alanlarına katkı sağlamak. Umarım bu projeyi hayata geçiririz ve Muğla'nın tanıtımına daha çok katkı sağlarız." dedi.

Konuşmanın ardından toplantıda, gerçekleşecek olan bisiklet turu aktivitesi için yapılabilecek etkinlikler, bisiklet turu rotaları masaya yatırıldı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER