ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 00:25

Milliler Kadıköy'de yıkıldı!

Milliler Kadıköyde yıkıldı!

Türkiye EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu ikinci maçında, Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 mağlup oldu.


Euro 2016 Elemeleri A Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda'yı 3-0 yenilen Milli Takım bu kez de sahasında Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup oldu. Ay-Yıldızlılar Umut'la öne geçse de Sivok ve Dockal'ın gollerine engel olamadı. Böylece pazartesi günkü Letonya maçı büyük önem kazandı.

Deplasmandaki şok İzlanda yenilgisinin ardından grupta kendi sahasında oynadığı ilk maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen Türkiye, maça baskılı başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan milliler, henüz 8. dakikada Umut Bulut'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra üzerine gelen Çek Cumhuriyeti karşısında savunmada zor anlar yaşayan milliler, Beşiktaş'ın Çek savunma oyuncusu Sivok'un 16. dakikada attığı kafa golüyle üstünlüğünü sürdüremedi. Golün şokunu üzerinden attıktan sonra 25. dakikanın ardından oyunda üstünlüğü yeniden eline alan Türkiye, Gökhan Töre, Arda Turan ve Umut Bulut ile rakip kalede yakaladığı önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

PENALTI BEKLENTİSİ

Maçın 37. dakikasında Arda Turan'ın ceza alanı içinde yerde kalmasıyla penaltı bekleyen milliler, bu pozisyonda hakemin devam kararına tepki gösterdi. Karşılaşmanın son dakikalarında arka arkaya rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulan Türkiye, galibiyeti getirecek gole ulaşamadı ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

DOCKAL ÇEKLERİ ÖNE GEÇİRDİ

İkinci yarıya tutuk başlayan A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti'nin baskısı karşısında savunmasında sıkıntılı anlar yaşadı. Hücumda etkili olamayan milliler, 58. dakikada Dockal'ın attığı golle 2-1 yenik duruma düştü. Golden sonra beraberlik için rakip kalede etkili olmaya çalışan milliler, Cech'i geçemedi.

HAMLELER SONUÇ GETİRMEDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 66. dakikada Olcay'ın yerine Muhammet, 68. dakikada da Gökhan Töre'nin yerine Olcan'ı oyuna aldı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ceza alanı içinde önemli bir gol pozisyonu üretemeyen Türkiye'de, 82. dakikada Caner Erkin'in uzaktan şutunda kaleci Cech bir kez daha gole izin vermeyerek, topu kornere attı.

Grupta ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya mağlup olan Türkiye, ikinci maçında da sahasında Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilerek, iki maçta iki yenilgi aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

50. dakikada ceza yayının sol tarafında Vladimir Darida topun gelişine sol ayağı ile sert vurdu fakat top kalenin yanından az farkla auta gitti.

58. dakikada Çek Cumhuriyeti Borek Dockal'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Pavel Kaderabek, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra topla birlikte ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktası önünde bulunan Borek Dockal'a verdi. Dockal topla buluşur buluşmaz sol ayağı ile şutunu çekti ve top ağlarla buluştu. 1-2.

61. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktaya iyi hareketlenen Arda Turan top çıkmadan son anda yetişti ve zor bir pozisyonda sağ ayağı ile meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, ancak köşeyi iyi kapatan kaleci Cech topu elleriyle kontrol etmeyi başardı.

82. dakikada gelişen Türkiye atağında Caner Erkin, uzaktan şutunu çekti ama kaleci Cech, topu kornere çeldi.

MAÇIN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 













 

 

 

 

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER