ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 12:00

Milliler Brezilya karşısında moral arayacak

Milliler Brezilya karşısında moral arayacak

Yarın Brezilya ile karşılaşacak olan A Milli Takım, tarihinde 6. kez Sambacılar karşısında galibiyet arayacak. Milliler, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Kazakistan ile oynanacak maç öncesinde Brezilya karşısında moral arayacak.


Yarın Brezilya ile karşılaşacak olan A Milli Takım, tarihinde 6. kez Sambacılar karşısında galibiyet arayacak. Milliler, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Kazakistan ile oynanacak maç öncesinde Brezilya karşısında moral arayacak.

A Milli Takım, yarın saat 20.30’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Brezilya’yı ağırlayacak. Türkiye ile Brezilya arasında oynanacak bu özel karşılaşmayı Özbekistan Futbol Federasyonu’ndan Ravshan Irmatov yönetecek. Irmatov’un yardımcılıklarını Abdukhamidullo Rasulov ile Jakhongi Saidov yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya olacak.

521. MİLLİ SINAV

A Milli Takım, yarınki Brezilya mücadelesi ile tarihindeki 521. maça çıkmış olacak. Ay-yıldızlı ekip tarihinde şimdiye kadar oynadığı 520 maçta 190 galibiyet, 121 beraberlik ve 209 mağlubiyet aldı. 272’si resmi, 248’i özel olan maçlarda Milliler 688 gol kaydederken, kalesinde ise 770 gol gördü.

SAMBACILAR İLE 6. RANDEVU

Yarınki maçla birlikte Türkiye ve Brezilya 6. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, 5 kez ile Dünya Kupası’nı en çok kazanan takım unvanına sahip olan Sambacılar ile daha önce oynadığı 5 maçta da galip gelemedi. A Milli Takım, Brezilya karşısında 2 beraberlik ve 3 yenilgi ile ayrıldı. Rakip filelere 3 gol gönderen Milliler, kalesinde ise 6 gol gördü.

FİNALE BREZİLYA ENGELİ

Japonya ve Güney Kore’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2002 Dünya Kupası gruplarında Türkiye ve Brezilya aynı grupta yer aldı. Grup karşılaşmasında etkili bir performans gösteren Milliler, ilk yarıyı Hasan Şaş’ın golüyle 1-0 önde tamamlamıştı. İkinci yarıda Sambacıların yıldızları Rivaldo ve Ronaldo’nun gollerine engel olamayan ay-yıldızlılar C Grubu’na mağlubiyetle başlamıştı. Türkiye tarihi bir başarıya imza atmış, grubu ikinci sırada tamamlayarak yarı finale kadar yükselmişti. Yarı finalde bir kez daha Brezilya ile eşleşen Milliler, ikinci yarının başında Ronaldo’nun golüyle 1-0 mağlup olmuş ve finalin kapısından dönmüştü.

ALMANYA’DAN TARİHİ HEZİMET

Dünya yıldızlarını bünyesinde barındıran Güney Amerika ekibi, kendi ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda tarihi bir hezimet yaşadı. Dünya futbolunda son yıllarda yaşadığı düşüş ile göze çarpan Sambacılar, yarı finalde Almanya ile eşleşti. Rakibine 7-1 yenilerek tarihindeki en farklı mağlubiyetlerden birini alan Brezilya, Dünya Kupası’nın ardından kadrosunda da yeni bir yapılanmaya gitti.

TÜRKİYE TOPARLANMAK İSTİYOR

2016 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında alınan kötü sonuçlarla hayal kırıklığına neden olan A Milli Takım ise yeni bir çıkış arayışında. İzlanda, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Kazakistan ile aynı grupta mücadele eden ay-yıldızlılar, 3 maç sonunda toplanan 1 puanla son sırada yer alıyor. İzlanda’ya deplasmanda 3-0, Çek Cumhuriyeti’ne ise iç sahada 2-1 mağlup olarak finallere katılma şansını zora sokan Milli Takım, tek puanını ise deplasmanda 1-1’lik skorla Letonya karşısında aldı. 16 Kasım’da Kazakistan’ı ağırlayacak olan ay-yıldızlı ekip, Brezilya karşısında alacağı zaferle havaya girmek istiyor.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER