ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ocak 2018 Salı 09:30

Milli tenisçi Yankı Erel, Avustralya Açık'ta üçüncü turda

Milli tenisçi Yankı Erel, Avustralya Açıkta üçüncü turda

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın gençler kategorisinde Çekyalı rakibini 20 mağlup eden Yankı Erel, üçüncü turda 1 numaralı seri başı Timofey Skatov ile mücadele edecek.


Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın gençler kategorisi tek erkekler ikinci tur maçında Çekya'dan Dalibor Svrcina'yı 2-0 yenen 17 yaşındaki milli tenisçi Yankı Erel üçüncü tura yükseldi.

Yankı Erel, Melbourne kentinde devam eden sezonun ilk grand slam tenis turnuvasının gençler kategorisi tek erkekler üçüncü tura yükselme maçında Çekya'dan Dalibor Svrcina ile karşılaştı.

Melbourne Park'taki 20 numaralı kortta 53 dakika süren maçın setlerini 6-2 ve 6-0 kazanan milli raket, oyundan 2-0 galip ayrılarak adını üçüncü tura yazdırdı.

- "Türkiye'yi üçüncü tura taşıdığım için çok mutluyum"

Karşılaşma sonrası AA muhabirine konuşan Yankı Erel, başarılı bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

Rahat bir galibiyet elde ettiğini belirten Erel, "İyi bir mentalle, iyi çıktım korta. Daha çok savaştım, daha çok iyi oynadığımı düşünüyorum. Şimdi 1 numara ile oynuyorum, yarınki maçımda elimden gelen her şeyi yapacağım. Türkiye'yi üçüncü tura taşıdığım için çok mutluyum." dedi.

Yankı Erel, grand slam ana tabloda ilk kez mücadele etmesinden dolayı ilk turda çok heyecanlandığını ve atmosferin kendisini gerdiğini ifade etti.

İlk tura stresli çıktığını dile getiren Erel, "Bugün bunu bilerek çıktım korta ve çok daha iyi oynadım. Sadece konsantre oldum, sadece topa motive oldum, sadece korttaydım bugün." diye konuştu.

Milli tenisçi yarın üçüncü turda turnuvanın 1 numaralı seri başı Rus Timofey Skatov ile karşılaşacak.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER