ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 09:50

Milli takımda silah olayı ortalığı karıştırdı

Milli takımda silah olayı ortalığı karıştırdı

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında A Milli takımın kamp programında sakatlık haberleri can sıktı ancak aslında olay göründüğü gibi değilmiş. Bir yol önceki olayın gerçeğini baba Çalhanoğlu, anlattı.


Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, konuştu, 1 yıldır tartışılan silah çekme olayını doğrulayan ilk isim oldu. “Gökhan Töre’nin olduğu takımda oynamayız” diyen ve önceki gün de kadrodan çıkarılan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’ın durumu tartışılırken, baba Çalhanoğlu Fatih Terim’in olayı bildiği halde çözmediğini söyledi. Terim’den açıklama beklediklerini söyleyen Hüseyin Çalhanoğlu, “Onun çocuğuna silah sıkmaya kalksalar ne olurdu” diye sordu.

1 yıldır gündemden düşmeyen silah çekme vukuatına, ilk kez, ilk ağızlardan birinden doğrulama geldi. Hürriyet gazetesinini haberine göre, Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu, Gökhan Töre’nin oğlu ve Ömer’e silah gösterdiğini anlatırken, eleştirilerde bulundu.

15 Ekim 2013’teki Hollanda maçı öncesi Le Meridien Oteli’ndeki kampta Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin, takım arkadaşları, halen B. Leverkusen’de birlikte oynayan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’a silah çektiği iddia edilmişti.

“GÖKHAN TÖRE YÜZÜNDEN”

Bomba etkisi yapan bu olay artık iddia olmaktan çıktı. Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu, suskunluğunu Hürriyet’e bozdu. Letonya ve Çek Cumhuriyeti maçları için Gökhan Töre’nin aday kadroya davet edilmesi ve daha önce “Biz bir daha onunla aynı takımda oynamayız” diyen Hakan ile Ömer’in de “sakatlık” raporu göndererek kadrodan çıkarılması sonrası ikilinin, Gökhan yüzünden gelmediği belirtilirken Hakan’ın babası, açıklamalarıyla konuya noktayı koydu.

FATIH TERIM BU İŞİ ÇÖZMELİYDİ

İşte Hürriyet’in soruları ve Çalhanoğlu’nun yanıtları:

- Oğlunuz ve Ömer’e silah çekilme konusu 1 yıldır konuşuluyor. Bunun ne kadarı doğru?

- Biz, bu konuda Fatih Terim’den bir açıklama bekliyoruz. Hoca’nın tüm olanlardan haberi var. Bakın, Fatih Hoca’nın oğluna biri silah sıkmaya kalkmış olsa ne olur? Ben bir babayım. Fatih Hoca’nın aramasını beklerdim. ‘Bu olayı yatıştıralım’ gibi bir girişimde bulunmasını beklerdim. Ancak Fatih Hoca 1 yıldır susuyor. Bu olaydan Milli Takım’ın zarar görmemesi adına sustuk, konuşmadık, aramasını bekledik..

OĞLUM KAÇ KEZ SAKATKEN OYNADI

Kısaca bu konuda sessiz kalınmasından ötürü rahatsızsınız, doğru mudur?

- Benim çocuğum böyle bir davranışta bulunsa, ilk önce ben çocuğuma gerekeni yaparım, Fatih Terim’e bırakmam. Ama bu konuda sessiz kalındı. 1 sene geçti aynı konular… Fatih Hoca çıkıp açıklama yapmadı. Ona üzüldük.

- Hakan, Gökhan Töre kadroya çağrıldığı için mi gelmedi?

- Bu olayın yaşandığı doğru. Ancak milli takıma katılmamasının bu konu ile alakası yok. Biz hiçbir zaman milli formadan kaçmayız. Zaten benim çocuğum hep fedakarlık yaptı. Sakat sakat da oynadı. Hakan şu an sakat olduğu için milli takıma katılamadı.

GÖKHAN’IN OYNAMASINA TERİM KARAR VERMELİ

Peki, ileriki tarihlerde sakat olmasa Gökhan ile aynı takımda oynar mı?

- Gökhan’dan rahatsız olduğu doğrudur. Ancak buna hocanın karar vermesi lazım. Buna biz bir şey diyemeyiz. Milli Takım, herkesin takımı. Zaten Hoca Gökhan’ı çağırdığına göre kararı ortada. Bu tip konuları uzatmamak lazım ama keşke daha önceden çözülse idi.. Bu tip şeylerin Milli Takım’da yaşanmaması lazımdı.

- Yani Gökhan Töre’nin Milli Takım’a çağrılmasından rahatsız mısınız Hüseyin Bey?

BU ADAMIN BAŞKA İŞLERİ DE VAR

Normalde davranışından ötürü Gökhan Töre’nin kadroya çağrılmaması lazım. Sonuçta olayın içinde silah var. Bu konular o kadar basit değil. Bu adamın başka şeyleri de var. Gökhan’ı kötülemek istemiyorum ama davranışı yanlış. Etik dışı davrandı. Benim oğlum bunu yapmış olsa, Hakan Çalhanoğlu da, Ahmet de, Mehmet de olmaması lazım. Sonuçta onlar orada Türkiye’yi temsil ediyor. Tekrarlıyorum, benim çocuğum böyle bir şey yapmış olsa önce hesabını ben sorarım, Fatih Hoca’ya bırakmam. Orası kulüp değil. 100 milyonluk Türk halkını temsil ediyor onlar. Fatih Hoca çıkıp açıklama yapmadı, biz buna üzüldük.

NURİ DE SİLAH ÇEKME OLAYINA TEPKİLİ

Çalhanoğlu gurbetçi Nuri Şahin’in de oğlu Hakan’ı desteklediğini söyledi.

Gökhan Töre’nin milli takıma alınmasını doğru bulmadığınızı ifade ediyorsunuz…

- Almanya’da Effenberg taraftara parmak hareketi yaptığı için kadro dışı kaldı. Bu olayın içinde silah var sonuçta. Ancak kararı verecek olan Fatih Hoca ve orası Milli Takım. Ama bu konu o kadar basit değil. Ülke söz konusu. 

- Hakan ile birlikte olaya Ömer Toprak ve Nuri Şahin’in de tepki gösterdiği ve beraber hareket ettikleri doğru mu?

- Evet doğru…

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER