ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Eylül 2013 Salı 02:00

Mesut Özil İngiliz devine transfer oldu!

Mesut Özil İngiliz devine transfer oldu!

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Mesut Özil, İngiltere'nin Arsenal ekibine transfer oldu.


İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Real Madrid'de forma giyen Mesut Özil'i renklerine bağladı.

Arsenal Kulübü'nden transfer döneminin kapanmasına yarım saat kala yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Türk asıllı futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Mesut Özil'i 42,4 milyon sterline renklerine bağlayan Arsenal, aynı zamanda kulübe ait transfer rekorunu da kırdı. Londra ekibi, tarihinin en pahalı transferini 2009 yılında 15 milyon sterline Rusya'nın Zenit St Petersburg takımından Andrey Arshavin'i alarak yapmıştı.

Sosyal medya aracılığıyla taraftarlara seslenen Özil, "Sevgili Real Madrid taraftarları, sizinle birlikte geçirdiğim 3 harika yıl için çok teşekkürler. Buradaki zaman benim için çok güzeldi. Ama bazen herşey çok farklı gelişebiliyor, benim de bir kaç gün önceye kadar beklemediğim gibi. Real Madrid'den ayrılırken size ve takım arkadaşlarıma başarılar diliyor, herşey için teşekkür ediyorum. Şimdi yeni takımım için sabırsızlanıyorum: Topçular!" ifadelerini kullandı.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise transferle ilgili, "Mesut Özil'i kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Özil, hem kulüp hem de uluslararası seviyede kalitesini kanıtlamış harika bir oyuncu. Onu bir süredir izliyoruz ve hayranlık duyuyoruz. Özil, bir Arsenal futbolcusunda aradığım her şeye sahip. Mesut, yetenekli kadromuza kattığımız harika bir futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan Mesut Özil, 2006-08 yılları arasında Schalke, 2008-2010 yılları arasında Werder Bremen ve 2010 yılından bu yana da Real Madrid formasını giydi.

Özil, Madrid ekibiyle 2011-2012 sezonunda ligde şampiyonluğa ulaşırken, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nı da kaldırmayı başardı. 24 yaşındaki futbolcu, 47 kez giydiği Almanya Milli Takımı formasıyla 14 kez fileleri havalandırdı.
Yeterli kaynağı olduğu halde transfer yapmadığı gerekçesiyle taraftarlarının tepkisini çeken Arsenal, Mesut Özil'in yanı sıra forvet Yaya Sanogo, orta sahada oynayan Mathieu Flamini ve kaleci Emiliano Viviano'yu kadrosuna kattı.

"ÇOK İYİ OLACAK"

Arsenal'in yeni transferi Türk asılı Alman futbolcu Mesut Özil, Real Madrid'e transferiyle ilgili açıklamada bulundu.

Mesut, Arsenal gibi prestijli bir kulübe transfer olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Premier Lig'de oynamak ve özellike Arsene Wenger ile beraber çalışmak için sabırsızlanıyorum. Bir oyuncu olararak kendimi geliştirmek için çok iyi olacak" dedi. Mesut Özil'in Arsenal takımında 11 numaralı formayı giyeceği kulübün Twitter hesabından bildirildi.

"ÖZİL SATILI DEĞİL"

Real Madrid’in 10 numarası Mesut Özil’i 45 milyon euro bedelle İngiliz kulübü Arsenal’e satılması taraftarları rahatsız etti. Dün Gareth Bale’in imza töreninde Başkan Florentino Perez’e karşı “Özil satılık değil” şeklinde tezahürat yapan Madrid taraftarı, sosyal medyada da tepkisini ortaya koydu.

Twitter’da “Barcelona’nın en iyi transferi, Mesut Özil’in Arsenal’e gitmesi” oldu şeklinde yorumlar yapılırken, bu satışın “aptallık” olduğu ifade edildi. 15 milyon euroya Werder Bremen’den transfer edilen Özil, Real Madrid’de 159 maçta 27 gol attı ve 81 asist yaptı. Türk asıllı Alman futbolcu Özil, forma giydiği son üç sezonda Real Madrid tribünlerinin sevgilisi haline gelmişti.

MESUT ÖZİL’İN TARAFTARA MESAJI

Arsenal’de 11 numaralı formayı giyeceği açıklanan Mesut Özil, Real Madrid taraftarına Facebook hesabı aracılığıyla bir mesaj gönderdi. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Türkçe yayınlanan mesajda şöyle denildi:

“Sevgili Real Madrid taraftarları, sizinle birlikte geçirdiğim üç harika yıl için çok teşekkürler. Buradaki zaman benim için çok güzeldi. Ama bazen herşey çok farklı gelişebiliyor, benim de birkaç gün önceye kadar beklemediğim gibi. Real Madrid'den ayrılırken size ve takım arkadaşlarıma başarılar diliyor, herşey için teşekkür ediyorum. Şimdi yeni takımım için sabırsızlanıyorum: The Gunners!”

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER