ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2014 Pazartesi 11:45

Messi, futbolu ne zaman bırakıyor

Messi, futbolu ne zaman bırakıyor

Barcelona tarihinde en fazla gol atan futbolcu rekorunu kıran Messi, kariyerine Barça'da son verme niyetinde olduğunu açıkladı.


Barcelona tarihinde en fazla gol atan futbolcu rekorunu kıran Messi, kariyerine Barça'da son verme niyetinde olduğunu açıkladı.

La Liga'nın 28. haftasında Osasuna'yı 7-0 yenen Barcelona'nın 3 golünü atan Lionel Messi, Barça formasıyla 371. golüne imza atarak kulüp tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Paulino Alcantara'ya ait olan 369 gollük rekoru yaklaşık 100 yıl sonra kıran Messi, maç sonrası Katalan televizyonu TV3'e verdiği demeçte, "Rekorlar kırmayı ve kulüp tarihine geçmeyi seviyorum. İnsanlar beni istemeye devam ettiği sürece bu formayı giyeceğim. Niyetim kariyerimi Barça'da sonlandırmak. Burada mutluyum" dedi.

Ünlü futbolcu, uzun süren sakatlığının ardından her maçta kendini daha iyi hissettiğini belirterek, "Çok iyi durumdayım, kendime daha fazla güvenim var. Arka arkaya sakatlıklar zamanı zordu. Şimdi sadece bu düzeyde devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Lig şampiyonluğu yarışında lider Real Madrid'in 4 puan geride olmalarını da değerlendiren Messi, "Lig henüz kaybedilmiş değil. Daha çok maç var. Biz yeniden istediğimiz Barça olduk. Ama Madrid çok iyi durumda ve özgüveni çok. Çok zor bir maç. Kazanmaya çalışacağız. İnşallah istediğimiz bir maç çıkar" diye konuştu.

Messi'nin, Barcelona ile kırdığı rekorlar şunlar:

- Avrupa Kupaları'nda en fazla gol atan futbolcu (67)
- Avrupa'da bir sezonda en fazla gol atan futbolcu (73)
- Dünyada bir yılda en fazla gol atan futbolcu (93)
- Şampiyonlar Ligi'nde arka arkaya en çok gol kralı olan futbolcu (2009-2010-2011-2012)
- En çok Altın Top ödülünü kazanan futbolcu (2009-2010-2011-2012)
- En çok Altın Ayakkabı ödülünü kazanan futbolcu (2010-2012-2013)
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER