ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 13:04

"Mersin Akdeniz Oyunları'na hazırlanıyor"

"Mersin Akdeniz Oyunlarına hazırlanıyor"


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'in problemsiz bir şekilde Akdeniz Oyunları’na hazır hale geldiğini belirtti.

Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı tesislerde incelemelerde bulunan Kılıç, 25 bin kişilik stadyum inşaatında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milletvekili seçildiği Samsun’a ne kadar gidiyorsa Mersin’e de o geldiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Oyunlar bittikten sonra bizden bir anlamda kurtulmuş olacaksınız, ama kazandırdığımız tesisler Mersin'de en az bir yarım yüzyıl hizmet vermeye devam edecek. Yaptıklarımızın hepsi ciddi mühendislik harikaları işlerdir. İmalat kalitesine kefiliz. Çünkü müteahhitlik sektörü bu alanda ciddi ilerlemeler katetti." diye konuştu.

Oyunların kalbinin Mersin Stadyumu’nda atacağını vurgulayan Kılıç, "Açılış ve kapanış seronomisi burada yapılacak. Gelen bütün konukları tek seferde ağırlayacağımız yer burası. Elbette ki yüzme havuzumuz spor salonlarımız, atletizm stadyumumuz, jimnastik salonumuz ve Adana'daki tesisler oyunlara ev sahipliği yapacak ama oyunları kalbi burada atacak. Ben gerçekten gurur duyduğumu itiraf etmek durumundayım. Aynı andan hem havalandırma ekipmanları inşaatına, hem de zeminlerde seramik işlerine devam ediliyor. Bir yandan çatının kapatılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Diğer yandan beton imalatları ile ilgili çalışmalar sürüyor. Stadyum inşaatında çevre bağlantılarının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 87 oranındayız." şeklinde konuştu.

Mayıs'ın 30’u itibariyle stadyumun bakanlığı tarafından teslim alınacağını anlatan Kılıç şöyle devam etti: "Burada gördüğünüz kaba inşaat işçilikleri nisan sonu itibariyle devam edecek. 25 bin koltuğun imalatı tamamlandı. Koltuklar yarından itibaren Mersin'e gelecek. Birçok tesisimiz bitti. Bizim açımızdan problemsiz bir şekilde Mersin Akdeniz oyunlarına hazır hale geliyor. Bu vesile ile finansman ihtiyacımızın karşılanmasında seferber eden Başbakan'ımıza Mersinliler adına teşekkür ediyorum. 20 ayda Mersinlilerle et ve tırnak gibi bütünleştik. Bir birimize kenetlendik. Bundan sonra Mersin'in organizasyonun diğer boyutlarına sahip çıkması gerekiyor. Şehrin bu olimpik mirasa sahip çıkması ve yaşatması gerekiyor. Bizim bir kulağımız bir gözümüz sürekli Mersin'de olmaya devam edecek. Mersin'i havadan aldığımız fotoğraflarla sürekli kontrol altında tutuyoruz. İlerlemeleri takip ediyoruz. Bu günkü gözlemim problem yok. Her şey yolunda, önce insan aklına ve zekasına tabi ki Allah'ın yardımına güvenerek bütün bu tesislerin zamanında yetişeceğini bir olimpiyat provası olan Mersin'deki organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştireceğimizi düşünüyorum."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER