ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 22:27

Menajerler, Platini'ye karşı!

Menajerler, Platiniye karşı!

Menajerler, üçüncü şahıs mülkiyeti konusunda, UEFA Başkanı Platini’yle ters düştü.


Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de devam eden iki günlük futbol konferansı, UEFA Başkanı Platini ile futbol menajerleri arasında fikir ayrılığına sahne oldu. UEFA İcra Komitesi’nin, ay başında bir futbolcunun kulübünün dışında bir yatırım fonu veya üçüncü bir şahısça, bonservisi başta olmak üzere, tüm pazarlama ve satış haklarının alınıp satılmasına olanak sağlayan ”Üçüncü şahıs mülkiyeti”ni prensipte yasaklamasını sert dille eleştiren futbol menajerleri, bu kararın, dış finansal kaynaklara bağımlı küçük kulüpler için felaket olacağını iddia etti.

Avrupa Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Rob Jansen ise üçüncü şahıs mülkiyetine kendisinin de karşı olduğunu, ancak başkan Platini’nin sistemin tümünün yok edilmesiyle ilgili yaptığı çağrılarda çok ileri gittiğini savundu.

Üçüncü şahıs mülkiyetini prensipte yasaklayan UEFA İcra Komitesi, FIFA konuyla ilgili gerekli adımları atmasa bile, Profesyonel Futbol Strateji Konseyi’ne (PFSC), UEFA turnuvalarında üçüncü şahıs mülkiyetine ilişkin düzenleme yapması için yetki vermişti.

 

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER