ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 19:39

Melo’yu kadroya almayan Teknik Direktör konuştu

Meloyu kadroya almayan Teknik Direktör konuştu

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Dunga, Galatasaray’ın yıldızı Melo’nun milli takımda yer almamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu benim seçimim” dedi.


A Milli Takım’ın yarın Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Brezilya ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Yarınki maça nasıl bir 11 çıkaracağı yönündeki soruyu değerlendiren Dunga, “Takımda çok büyük değişiklik yok. Bildiğiniz gibi olacak. Kim nerede en iyi işi çıkaracaksa ona orada görev vereceğiz. Kimsenin forması garanti değil. Kim hak ederse ona vereceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÇOK İYİ OYUNCULAR VAR”

"Türkiye, 2002 yılında Brezilya ile karşılaştı ve o tarihten bu yana Türkiye’de bir değişim gördünüz mü?" şeklinde soruya ise tecrübeli çalıştırıcı, “O karşılaşmalarda çok zorlandık. Türk takımında çok iyi oyuncular var. Her an her şeyin değişebileceği ortamdayız” diye konuştu.

“EN İYİLERİNİ SEÇTİK”

Son Dünya Kupası’nda Brezilya’nın prestij kaybı yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruya ise Dunga, “Öyle bir yenilgi bizim canımızı sıktı. Hazmetmesi kolay olmadı. Oyuncu anlamında, kalite anlamında çıtayı yüksek tuttuk ve devam edeceğiz. Herkesin takımda yer alma şansı var. Analizler yaptık. Bütün istatistikleri inceledik. Kadro çok geniş. Biz en iyilerini seçtik ve onlarla devam edeceğiz” dedi.

“BENİM SEÇİMİM BU YÖNDE”

Melo’nun milli takıma seçilmemesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Dunga, “Birçok oyuncu var. Hepsi hakkında ayrı ayrı ‘Neden yok?’ diye sormak lazım. Takımda olanları neden seçtiniz derseniz cevaplarım ama benim seçimim bu yönde” diye konuştu.



“TÜRKİYE’DE ATEŞLİ TARAFTAR VAR”

Brezilya basının Türkiye’de ateşli bir taraftar grubunun olduğu hatırlatılması üzerine başarılı teknik adam, “Konfederasyon kupasında çok aleyhimize tezahüratlar yapıldı. Türkiye’de ateşli taraftar var ama oradaki gibi taraftarlar kötü tezahürat yapmayacaklar. Oyuncularımız böyle atmosferlere alışık” dedi.

“ARJANTİN’İ YENMEK HOŞUMUZA GİDEN BİR ŞEY”

Arjantin’i yenmenin hoşlarına giden bir şey olduğunu dile getiren Dunga, “Arjantin ile yaptığımız maçlar önemli. Onları yenmek hoşumuza giden bir şey. Kadro anlamında benim prensibim en iyisini seçmek. Kimsenin forması daha önceden garanti değil. Hepsi benim gözümde bir ve performanslarına bakacağım” şeklinde konuştu.

"BREZİLYA VE TÜRKİYE KÜLTÜRLER ÇOK YAKIN”

"Stadın 100 metre ilerisinde Alex’in heykeli var ve buradan yola çıkarak Türkiye’de Brezilyalı oyunculara olan sevgi hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise Dunga, “Brezilya ve Türkiye kültürleri çok yakın. Oradan gelen bir oyuncu burada çabuk kaynaşabiliyor. İnsanlarla bir araya gelebiliyor. Oyuncunun iyi kaynaşması heykelinin dikilmesi için sebep değil. İnsani anlamda da iyi şeyler yapması gerekir ki o heykeli hak etsin” dedi.




 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER