ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2014 Pazartesi 12:48

Mancini o maç için ne dedi?

Mancini o maç için ne dedi?

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, İspanya La Liga'da oynanan ve "El Classico" olarak anılan Real Madrid-Barcelona maçını yorumladı.


Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, Türkiye'de kendisi için her şeyin yolunda olduğunu belirterek, gelecekte bir gün Milan'ı çalıştırıp, çalıştırmayacağı sorusuna, "Hayat bu ne olacağı belli olmaz" cevabını verdi.

İtalyan Fox Sports kanalına dün akşam İspanya La Liga'da oynanan ve "El Classico" olarak anılan Real Madrid-Barcelona maçını yorumlayan 49 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, maç dışında kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Türkiye'deki çalışmalarıyla ilgili soruya Mancini, "Türkiye'de her şey yolunda.Yeni bir kültürü tanımaktayım. Şampiyona oldukça zorlu ama bir yandan da gelişmesi gerekiyor. Olumlu bir deneyim yaşıyorum burada.

Türkiye'de yabancı oyuncu konusunda bir sınır var. Bu da aynı şekilde teknik bakımdan gelişimi zor hale getiriyor. İstanbul'un 3 takımı çok kuvvetli ve aralarında büyük rekabet var" diye konuştu.

İtalyan futbolu ve geleceğine ilişkin bir soruya da Roberto Mancini, eski takımı Inter'in yeniden çalıştırmasını düşük ihtimal gördüğünü ifade ederek, "Inter'e geri dönüşüm zor. Yeni başkan Thorir de her şeyi değiştiriyor" dedi.

Serie A'da kötü bir sezon geçiren Inter'in ezeli rakibi Milan'ı çalıştırıp, çalıştırmayacağı sorusuna da deneyimli teknik adam, "Ben ve kırmızı-siyahlılar? Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Neden olmasın. Ben antrenörlük yapıyorum ve her şey olabilir. Bu sadece bana bağlı değil" yanıtını verdi.

İtalyanların "haylaz oyuncu" olarak nitelediği eski öğrencisi golcü Mario Balotelli'nin de büyük bir oyuncu olduğunu dile getiren Mancini, "Bir süre önceki performansına dönmenin yollarını aramalı. Zamanının beklemediğini anlamalı. Eline geçen önemli fırsatları kaybetmemeli.Onun çıkışı sadece kendisine bağlı" diye konuştu.

İtalyan ligini değerlendirmesi de istenen Mancini, "Serie A, her zaman zorlu ancak her yaz yıldız futbolcu kaybı yaşıyor dolayısıyla seviye de düşüyor. Umuyorum ki gelecek yıllarda büyük oyuncular yeniden İtalya'ya dönüp oynama kararı verirler" ifadelerini kullandı.

"Olağanüstü bir karşılaşmaydı"

Mancini, 4-3 biten Real Madrid-Barcelona maçı için de "Hatalarla dolu olsa da keyifli ve olağanüstü bir karşılaşmaydı. Messi 3 gol, bir asistle harika iş çıkardı ve kategori dışı, üstün bir oyuncu olduğunu gösterdi" değerlendirmesini yaptı.

Mancine ayrıca, Arjantinli yıldız oyuncunun hep Barcelona'da kalacağını düşündüğünü de söyledi.

İtalyan çalıştırıcı, Real Madridli Karim Benzema'nın da teknik açıdan harika iki gole imzasını koyduğunu belirtti.
Barcelona'nın kazandığı iki penaltının da net olduğunu dile getiren Mancini, Real Madrid'in kazandığı penaltıdaki faulün ceza sahası dışında olduğunu savundu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER