ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ekim 2013 Cumartesi 22:28

Mancini: Kazanmak için oynatan bir hocayım

Mancini: Kazanmak için oynatan bir hocayım

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kendisinin kazanmak için takımını oynatan bir hoca olduğunu belirterek, "Galatasaray çok büyük bir kulüp. Kazanmak için oynayan bir kulüp." dedi.


Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sarı - kırmızılıların topu rakip sahaya taşıma konusunda sıkıntı yaşadığının ve Bruma'nın kadroda neden olmadığının sorulması üzerine, "Ben burayı seviyorum. Çünkü herkes her şeyi biliyor." şeklinde esprili bir cevap verdi.

Galatasaray'ın bir oyuncunun topu rakip sahaya taşıyacağı bir takım olmadığını dile getiren Mancini, "Galatasaray'ın topu rakip sahaya takım olarak taşıması gerekiyor. Yabancı sınırlaması var. Bruma da 1 gün önce geldi ve takıma katılmadı. Defans bölgesinde sıkıntımız vardı. Defans anlamında yedek alacağımız oyuncu da Dany'di. Dolayısıyla böyle bir seçim yaptım." şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde FC Kopenhag'a karşı nasıl bir kadro ile çıkacağı yönündeki soruya ise Mancini, "Üç günde bir maç yapan bir takım için bir de milli takımdan gelen oyuncuların oyuncuların yorgun gelmesi büyük bir faktör. Oyuncularımızın antrenmanlara dinç olarak katılmasını bekleyeceğiz. Önümüzdeki periyotta bekleyip göreceğiz." cevabını verdi.

Kardemir Karabükspor galibiyetini getiren 2 golü kaydeden Sneijder'le ilgili olarak da Mancini, "İki gol attı mutluyum. O da Drogba gibi oyunun kaderine etki eden oyuncu olduğunu göstermeye başladı." ifadelerini kullandı.

Mancini, Hamit Altıntop'la ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı: "Hamit ise umarım erken döner. Bu ikinci milli maç arasından önce oynayabileceğini sanmıyorum."

"TÜRKİYE'DE 2.'LİĞİN BAŞARISIZLIK SAYILMASI ÜZERİMDE BASKI OLUŞTURMUYOR"

Türkiye'de ikinciliğin başarısızlık sayıldığının ve bu durumun üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya ise Mancini, "Kazanmak için takımımı oynatan bir hocayım. Galatasaray çok büyük bir kulüp kazanmak için oynayan bir kulüp. Fakat ne olacağı sonunda belli oluyor. Bazen istediğiniz sonuçlar olmayabiliyor; ama bu benim üzerimde baskı oluşturmuyor." karşılığını verdi.

SABRİ: HOCAMIZ DENEYİMLERİNİ BİZE ANLATMAYA ÇALIŞIYOR

Basın toplantısına katılan Sabri ise bir soru üzerine eski teknik direktörleri Fatih Terim ile Mancini arasındaki farkını anlattı. Sabri, "Her hocanın kendine göre sistemi vardır. Yeni hocamız da düşündüğü sistemi oynatmaya çalışıyor. Antrenmanlarda da bunu çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Deneyimlerini bize anlatmaya çalışıyor. Biz de bunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaleci Muslera da Kardemir Karabükspor maçının zor geçeceğini bildiklerini ve öyle de olduğunu söyledi. Muslera, "Kardemir Karabükspor, bize zorluklar çıkaran bir takım olmuştur. Üzün bir süredir evimizde kazanamıyorduk ve bu süreden onra kazanmak önemliydi." diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER