ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2013 Çarşamba 01:32

Mancini: Juventus'u yenmemiz gerekecek

Mancini: Juventusu yenmemiz gerekecek

Galatasaray Teknik Direktörü, Şampiyonlar Ligi maçında Juventus'u yenmeleri gerektiğini söyledi.


Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında deplasmanda Kopenhag'a 1-0 mağlup olmalarının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini açıklamalarda bulundu. Mancini, "Grupta Real Madrid ve Juventus olduğu için zaten zor. Bugün kazansaydık ve son maçta Juventus'la berabere kalsaydık üst tura çıkacaktık. Şimdi son müsabakada Juventus'u yenmemiz gerekecek." dedi.

Konsantrasyon eksikliğinden dolayı erken bir gol yediklerini ifade eden teknik adam Mancini, "Bunları yapmamız gerekir. Eray ise çok iyi oynadı bugün. Mutlak bir pozisyonu engelledi. Bizim için bu maçta berabere kalmak ta işimize yaramıyordu. Yine bir üst tur için Juventus'u yenmek zorundayız" diye konuştu.

Karşılaşmadaki oyuncu değişiklikleri ile ilgili ise Mancini, "Oyunda zaten pozisyonlar buluyorduk. Birçok kişi için ileriye daha çok adam koymak daha doğru olabilir. Ancak biz forvetlerimizin arkasına oyuncu yerleştirdik. Doğru yaptığımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

'Hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı nedeniyle oyuncuların aklı orada mıydı?' sorusuna tecrübeli teknik adam Mancini, "Bu bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması. Zannetmiyorum ki oyuncularımın aklı Fenerbahçe maçında olsun." diye cevap verdi.

Son olarak ise Mancini maça kötü bir başlangıç yaptıklarını ve asla rakiplerini hafife almadıklarını bunun yanında ise kötü bir gol yiyip maçı çeviremediklerini ifade etti.

 

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, "Bu maçta bu turnuvada var olduğumuzu gösterdik" dedi.


Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında evinde konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yenmelerinin ardından açıklamalarda bulunan Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, sarı - kırmızılılar karşısında pek zorlanmadıklarını belirtti. Solbakken, "İlk 30 dakikada en iyi oynayan bizdik. Şans işi olmadı ve biz maçta güzel pozisyonlar oluşturduk. Her an için 2 - 0 da olabilirdi bu maç. Kontrollü oynadık. İkinci yarının sonlarına doğru yorgun düştük. Takımımla gurur duyuyorum. Henüz her şeyin bitmediğini gösterdik. Bir de siyasi olarak da güzel bir sonuç bizim için. Diğer takımların rahat olmalarını gerektirmez. Kendilerini rahat hissetmesinler." diye konuştu ve siyasi manadaki cümlelerini şu ifadelerle açıklık getirdi:

"Çünkü kendi ligimizden daha yüksek bir seviyede oynuyoruz. Ve futbol muhteşem bir oyun. Küçük takımların bile büyük takımları zorladığını görüyorsunuz. Bu sonuçla bu turnuvada var olduğumuzu gösterdik. Hatta son maça kadar da var olduğumuzu gösterdik. Avrupa'nın en iyi takımlarından birine karşı oynadık ve yine tekrarlıyorum; küçük takımların büyük takımları yendiği takdirde futbol zevkli yönünü daha iyi anlıyoruz."

Son olarak ise Solbakken, "Buradaki ilk 30 dakika ile İstanbul'daki ilk 30 dakika arasında bayağı büyük bir fark var. Bunu burada da gördük. Tamamen iki farklı bir takım çıktı sahaya. Bunu oyunda da gördük. Parken Stadı da bize ister istemez etki yaptı. Seyircilerimizi burada olması bize istek ve güven veriyor." diyerek sözlerini tamamaldı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER