ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2013 Salı 09:23

Mancini iddiaları çürüttü! Terim'i geçti!

Mancini iddiaları çürüttü! Terimi geçti!

İtalyan hoca, ‘Galatasaray’ı defansif oynatır’ iddialarını çürüttü.Sarı kırmızılıların çehresini değiştiren Roberto Mancini daha ilk 5 karşılaşmada, Terim’in 7 maçlık istatistiklerini alt üst etti.


Savunmacı... Galatasaray, Roberto Mancini ile anlaştığında İtalyan hoca için yapılan yorumdu ama Mancini sistemiyle, anlayışının 'defans yapma' yönünde olmadığını gösterdi.

Eski bir hücumcu olan İtalyan hoca, ilk 5 maçında Fatih Terim'in 7 karşılaşmada yakaladığı rakamları alt üst etti. Empoze ettiği oyun anlayışı rakamlara yansıyan Mancini, eskiye göre daha az pas yapan, daha az şut atıp gol pozisyonuna giren, ama daha dikine oynayıp, çok skor üreten bir ekip ortaya çıkarmayı başardı.

CİMBOM YİNE SALDIRIYOR AMA DAHA BİLİNÇLİ...

Hücum hattını 'baştan yaratan' Mancini, rakibe göre taktik değiştirdi. 5 maçta tek yenilgisini Akhisar'a karşı alan İtalyan hoca, daha sonra üzülmedi. Rakip kaleye 56 şut atıp, 26 gol pozisyonu bulan Cimbom, 12 kez fileleri sarstı. Sadece 8 gol şansı verdi.

2186 pas yapan Aslan, oynadığı dikine futbolda aşırı agresiflikten uzaktı. Öyle ki G.Saray, 5 maçta 78 faul yaptı. Bu rakam, Terim'li 7 maçta 112'ydi. Takımı hücumdan 'kesmeyen' tecrübeli teknik adam, oldukça bilinçli ve oturmuş bir atak anlayışının benimsenmesini sağladı. Kısacası Mancini'nin Aslanı imha planını, 'Daha az ama öz gol girişimi ve daha fazla gol' olarak belirledi.

13 şampiyonluk yaşamayı başardı

Fatih Terim, Galatasaray'la 6 Türkiye Ligi 2 Türkiye, 4 Türkiye Süper Kupası ve 1 de UEFA Kupası kaldırdı.

TERİM'İN KARNESİ
RAKİP SKOR*

F.Bahçe 1-0
G.Antep 2-1
Bursa (D) 1-1
Eskişehir (D) 0-0
Antalya 1-1
R.Madrid 1-6
Beşiktaş (D) 2-1
Hakan Ünsal: "İtalyan DNA'sı Ada ruhu"

Terim ile Mancini'nin G.Saray'ı arasındaki en büyük fark; Sneijder... Terim'le 'Yürüyen Hollandalı', Mancini ile 'Uçan Hollandalı' oldu. Takım, ürettiği pozisyonları golle bitirmesini de biliyor. Hem de Burak devreye girememişken...
Drogba pivot forvet, kanatlarda iki santrafor Burak ve Umut var. Mancini'nin DNA'sı İtalyan ama ruhu İngiliz. Hücum futbolu oynayan G.Saray, defansta kırılgan hâl alırsa, Mancini bunu çözmek zorunda kalabilir. Fenerbahçe derbisi, Galatasaray galibiyetiyle biterse bu takım şampiyon olur.

Roberto Mancini 12 kupa kaldırdı

Lazio, Inter, Manc-hester City ve Fiorentina ile 12 kupa aldı. Avrupa kupalarında şampiyon olamadı.
 

MANCINI'NİN KARNESİ
RAKİP SKOR*

Juventus 2-2
Akhisar (D) 1-2
Karabük 2-1
Kayseri (D) 4-2 Kopenhag 3-1
* Tüm skorlarda G.Saray ilk takımdır.

NOT: 3-0 tescil edilen Beşiktaş maçı skoru 2-1 baz alınmıştır.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER