ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Haziran 2013 Çarşamba 19:20

Ligde yabancı sınırlamasında karar!

Ligde yabancı sınırlamasında karar!

Kulüpler Birliği Süper Lig'de yabancı sınırlamasında 6+2'ye devam kararı aldı.


Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yabancı sayısında kontenjan ve sistemin aynen devam etmesine karar verdi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Mecidiyeköy'deki ofisinde yapılan toplantıda, Kulüpler Birliği, 10 yabancı kontenjanı ve 6+2 sistemi üzerinde görüş birliğine vardı.

Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Gerçekleştirilen toplantıya Süper Lig'e veda eden Orduspor, İstanbul BBSK ile Kayserispor'dan temsilci katılmadı. Süper Lig'e yeni çıkan Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Kayseri Erciyes ise gerçekleştirilen toplantıda yeraldı. Trabzonspor'un yeni seçilen başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise ilk defa Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmış oldu.

Toplantıda yayın gelirleri, altı hakem uygulanması, yabancı futbolcu kontenjanı, gündüz oynanması istenen maçlar ve futbolcu vergileri gibi konular tartışılıp konuşuldu. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan ve şuanki içinde bulunduğu Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini de bıraktığını açıklayan Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, yabancı futbolcu sınırlandırmasında 10 yabancı kontenjanı ve 6+2 sistemi üzerinde görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Bir diğer konu olan vergi için ise Akıncıoğlu, "Toplantımızın gündeminde olan özellikle futbol takımlarında oynayan futbolcuların vergilerini yüzde 15'ten 35'e çıkarılmasıyla ilgili konu değerlendirildi. Bu hususta bir kanun değişikliği TFF'ye intikal etti. Bununla ilgili olarak talebimiz bu uygulamanın ertelenmesi. Daha sonra bu değişikliğin yeni sözleşmelerde yürürlüğe girmesi. Bunun da gerçek sebebi mevcut sözleşmesi olan futbolculara bu uygulama yapılması. Kulüpler bunun altından kalkma konusunda sıkıntı yaşar. Bu kanun değişikliğinde bu verginin kulüpler tarafından ödenmesi yerine futbolcuların ödemeleri yönündeydi." dedi.

GÜNDÜZ MAÇLARI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın maçların gündüz oynanması ile ilgili talebini de tartışıp konuştuklarını ifade eden Akıncıoğlu, "Bazı endişelerimiz var bu konuda. Türkiye iklim açısından diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan ülkelerden aynı paralelde değil. Özellikle sıcak hava koşullarının hakim olduğu yörelerde ciddi endişelerimiz var. Yayıncı kuruluşun da bu konuda endişelerinin olduğunu biliyoruz. Sponsorluklar ve stat reklamları kulüplerin önemli gelirleri. Gündüz oynanırsa kulüpler ciddi kayıplar yaşar. Bakanımızın gerekçelerine maalesef tam olarak katılamıyoruz." diye konuştu.

Yayıncı kuruluşun son zamanlarda yaşadığı sıkıntılardan dolayı biraz endişelendiklerini kaydeden Hasan Akıncıoğlu, 20 Haziran'da yapılması gereken ödemeyi bugün itibarıyla yaptıkları için bu endişenin yersiz olduğunu vurguladı.

6 HAKEM MESELESİ

Bu sene 6 hakemle oynanması beklenen maçlar için ise Medical Park Antalyaspor Başkanı Akıncıoğlu, "6 hakem uygulaması ile ilgili bugün yaptığımız görüşmelerde bu konuda çeşitli fikirler beyan edildi. Bu sene deneme olarak gündeme gelmesi veya diğer liglerde gündeme gelip sonucuna göre Spor Toto Süper Lig'de ileride değerlendirilmesi gündemimizdeydi. Bir de teknolojinin gelişmesiyle birlikte gündeme gelen çipli top gibi uygulamaları da hayata geçirerek hakemlerin rahatlatması açısından TFF'ye bildirim yapma kararı aldık." şeklinde konuştu.

Ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni dönem toplantılarını başkanlar düzeyinde yapacakları açıklandı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER