ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mart 2014 Pazartesi 11:19

Lider Fenerbahçe farkı açmak istiyor

Lider Fenerbahçe farkı açmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde bugün sahasında Bursaspor'u konuk edecek lider Fenerbahçe, kazanarak rakipleriyle arasındaki puan farklarını arttırmak istiyor.


En yakın takipçileri Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan yitirdiği haftada eline önemli bir fırsat daha geçiren sarı-lacivertli takım, seyircisi önünde çıkacağı karşılaşmada 3 puanı hedefliyor.

Bu sezon Kadıköy'deki 13 lig maçının 11'ini kazanıp rakiplerine galibiyet şansı tanımayan "Sarı Kanaryalar", 13. haftadaki Beşiktaş beraberliğinin ardında iç sahada çıktığı 6 maçı da üçer puanla geçti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Emre Belözoğlu ve Cristian yok

Sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Cristian yarınki mücadelede forma giyemeyecek.

Belindeki ağrılar nedeniyle geçen hafta Gaziantepspor maçında forma giyemeyen kaleci Volkan Demirel'in Bursaspor karşısında 11'deki yerini alması bekleniyor.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın yarınki maçta sahaya süreceği olası 11 şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün (Egemen Korkmaz), Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Alper Potuk, Sow, Emenike.

Derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Sarı-lacivertli ekipte Galatasaray derbisi öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında.

Ligde üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Mehmet Topal, Emenike ve Gökhan Gönül, Bursaspor maçında birer kart daha görmeleri durumunda 28. haftadaki Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek.

90. randevu

Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde yarın 90. kez karşı karşıya gelecek.

Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-68 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında şimdiye dek yapılan 89 maçtan 45'ini Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 31 maç berabere sonuçlandı.

"Sarı Kanaryalar"ın ligde attığı 140 gole, "Timsahlar" 72 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Fenerbahçe 7 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de 3-2 yenildiği maçın ardından rakibiyle ligde yaptığı son 7 karşılaşmayı da kaybetmedi.

Ligdeki rekabette oynanan son 7 maçtan 4'ünü Fenerbahçe kazandı, 3'ü berabere sonuçlandı. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER