ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2016 Salı 11:50

La Liga, İstanbul'daki terör saldırısına karşı ayakta

La Liga, İstanbuldaki terör saldırısına karşı ayakta

La Liga'da Villarreal-Atletico Madrid maçı, İstanbul'daki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.


İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 15. haftasında oynanan Villarreal-Atletico Madrid maçı öncesinde, İstanbul'daki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşu yapıldı.

Maç öncesinde saha ortasında toplanan her iki takımın futbolcuları ve hakemler, kol kola girerek Türkiye'deki terör mağdurları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. El Madrigal Stadı'ndaki taraftarların da ayağa kalkarak katıldığı saygı duruşu sırasında stadyumun skor tabelasında "Şiddete karşı birlik. İstanbul'daki saldırıların mağdurları için saygı duruşu" yazısı geçti.

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerinde mücadele eden kulüplerin bağlı olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun aldığı kararla La Liga ve 2. Lig'de bu hafta oynanan maçların tümünde İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu bulunularak, terörist eylemlere karşı dayanışma gösterildi.

Karşılaşmada Villarreal sahasında Atletico Madrid'i 3-0 yendi.

Villarreal'in gollerini Trigueros (Dk. 28), Jonathan Dos Santos (Dk. 38) ve Roberto Soriano (Dk. 90+3) attı.

Bu sonuçla puanını 26'ya çıkaran Villarreal 4.lüğe yükseldi. Diego Simeone teknik direktörlüğünde son 5 yılın en kötü sezon başlangıcını geçiren ve bu sezonki 4. yenilgisini alan Atletico Madrid ise 25 puanla 6. sıraya geriledi. Atletico Madrid'te ayrıca Sloven kaleci Jan Oblak 40. dakikada sol el bileğinden sakatlanarak oyundan alındı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER