ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 18:32

Kulüpler Birliği’nden flaş karar

Kulüpler Birliğinden flaş karar

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA Finansal Fair-Play baskısını düşünerek, Finansal Yapılandırma Komitesi kurduklarını açıkladı.


Kulüpler Birliği Vakfı, Haliç Kongre Merkezi’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, toplantıda özellikle finansal yapılandırma, Passolig ve Türk futbolunun marka değerinin yukarı çıkarılması için neler yapılabileceğini konuştuklarını söyledi.

“KOMİTE, FİNANSAL YOL HARİTASINDA YARDIMCI OLACAK

UEFA Finansal Fair-Play baskısını düşünerek, bugün itibariyle Finansal Yapılandırma Komitesi kurduklarını açıklayan Gümüşdağ, “Gerek bizim, gerek TFF’nin oluruyla hepinizin tanıdığı, Türk futbolunun önemli kulübünde 8 yıl ikinci başkanlık yapmış ve en son TFF İcra Kurulu’nda mali işlerden sorumlu komite başkanlığı yapmış Hüsnü Güreli’yi bu komiteye başkan olarak açıklıyoruz. Bu komite, bize özellikle finansal yol haritasıyla ilgili neler yapabiliriz konusunda yardımcı olacak. Bizler de kulüpler olarak bunu bir milat görüyoruz” dedi.

BAKAN KILIÇ: “FUTBOL KULÜPLERİNİN MALİ SIKINTILARI VAR”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “Türk futbolunun karşı karşıya olduğu konularla ilgili fikirler beyan edildi. Bazı sorunlarımız var. Bunları çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. Elektronik bilet ile ilgili bazı konular gündeme getirildi. Futbol kulüplerimizin mali açıdan sıkıntıları var. Bu konunun çözümü için devlet olarak biz ne yapabiliriz? Hangi modeller kullanılabilir? Bununla ilgili çalışmalarımızı da değerlendirdik” diye konuştu.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER