ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 16:02

Küfür eden taraftara ceza

Küfür eden taraftara ceza

İspanya La Liga takımlarından Real Madrid, kulüp tarihinde ilk kez küfür eden taraftarların üyeliğini iptal etti.


La Liga'da hafta sonu Real Madrid ile Celta de Vigo takımları arasında Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmada bulunan bazı taraftarların Barcelona aleyhine küfür ettiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçen Madrid yönetimi, jet hızıyla karar alarak bu taraftarları kulüpten uzaklaştırdı.

Real Madrid kulübünde üyeliği iptal edilen taraftar sayısının şimdilik 17 olduğu belirtiliyor. İspanya Futbol Federasyonu'da küfür eden taraftarları kişi başı 3 bin Euro tazminat ödemek üzere mahkemeye verdi. Radikal olduğu belirlenen bu taraftarların stat içine yerleştirilen kameralarla tespit edildiği duyuruldu.

Madrid Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmada üyeliği iptal edilen taraftarlar karşılaşma boyunca hem Messi hem de Barcelona hakkında çeşitli küfürler etmişti. İspanya'da La Liga'da Atletico de Madrid ile Deportivo de Corunya arasında oynanan karşılaşma öncesi taraftarlar arasında çıkan çatışma sonrası bir kişi hayatını kaybetmiş bunun üzerine acilen toplanan çeşitli kurumlar fanatik taraftarların bitirilmesi için sert kararlar alacaklarını ilan etmişti. Real Madrid'in aldığı bu karar statlarda küfürün önlenmesi açısından bir ilk olması büyük önlem taşıyor.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER