ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 12:55

Köy gençleri futbol turnuvasında buluşturulacak


Köy kahvehanelerinde sigara içen gençleri ve evde televizyon başında boş vakit geçirenleri halı sahada buluşturmak için geliştirilen proje çerçevesinde futbol turnuvası düzenlendi.

Toslak Yeniköy Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Emişbeleni Belediyesi ile Antalya Bölgesi Kooperatifleri Birliği, ‘tarım eğitim ve çevre grubu spor, bilim ve çevre isimli’ projesini geliştirdi.

Projenin amacı kırsal alandaki gençleri televizyon başında ve kahvehanelerde sigara içmekten kurtarmak amacıyla geliştirilen projeden AB fonundan 14 bin euro destek verildi. Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ ile Toslak Yeniköy Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen düzenlediği basın toplantısında projeyi basına tanıttı.

Özen, proje çerçevesinde ‘Alanya Tarım Kupası halı saha futbol turnuvası’ düzenlediklerini açıkladı. Turnuvaya tarım kuruluşları ve muhtarlıklardan oluşan takımlar yer alacağını belirten Özen, turnuvanın 30 Mart – 16 Mayıs arasında süreceğini söyledi. 25 Mart’a kadar müracaatları beklediklerini ifade eden Özen, şöyle konuştu:

“Amacımız birlik beraberliği sağlamaktır. Köylerde akşam saatlerinde sigara içip boş oturan gençleri, televizyon başında boş oturanları bu projede buluşturmak en büyük amacımız. Herkesin bu projede buluşmasını bekliyoruz. Maksat hem spor yapıp sağlıklı olmak hem de boş vakitlerimizi değerlendirmek.”

Emişbeleni Belediye Başkanı Uludağ, projenin çok güzel olduğunu bu nedenle desteklediklerini açıkladı. Bu amaçla Emişbeleni’ne yaptıkları spor tesislerinin bu projenin hizmetinde olacağını belirten Uludağ, “Gençlerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlamak, takımlarını kurup burada vakitlerini geçirmelerini istiyoruz. Gençlerimize destek vermek istiyoruz. Böyle bir proje ve teklifle geldiği için Özen’e teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Köy çiftçilerini akşam televizyon başında oturtmaktan kurtarmak için geliştirilen proje çerçevesinde destek verenlere de ayrıca teşekkür edildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER