ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 18:14

Kocaman: "Turu geçmek istiyorsak..."

Kocaman: "Turu geçmek istiyorsak..."

UEFA Avrupa Liginde Lazio maçı öncesinde Aykut Kocaman ve Ziegler basın mensuplarının soruları yanıtladı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde yarın karşılaşacağı İtalya'nın Lazio takımı ile son derece zorlu ve değerli bir maç oynayacaklarını belirterek, avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçe ile Lazio arasında yarın oynanacak UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçı öncesinde teknik direktör Aykut Kocaman ile İsviçreli futbolcu Reto Ziegler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Teknik direktör Aykut Kocaman, zorlu bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Son derece zorlu bir o kadar da değerli maç oynayacağız. Yarın burada hem oyuncu grubumuzla hem yüksek istekli taraftar grubumuzla; hem iyi oynamak, hem iyi sonuç almak, hem de burada bitmeyeceğinin bilinciyle sahada olacağız. İtalya'nın önemli temsilcilerinden, iyi oyunculara sahip bir takım Lazio. Hem bizim adımıza hem rakibimiz adına bireysellik değil takım oyunu önemli olacak. Her zaman her şekilde, her yerde söylediğimiz şey taraftarımızla daha iyi olduğumuz. Özellikle oyuncuların teşvik edildikçe, yaptıkları doğru işler onaylandıkça ve ödüllendirildikçe, olumsuzlukta da destek devam ettikçe daha verimli oldukları unutulmamalıdır. Taraftarın gücünü sahada hisseden oyuncularla daha güçlü olacağız. Kilit maç burada oynanan maç olacak. Avantajlı bir skor elde etmeliyiz."
 
İki Türk takımının Avrupa'da çeyrek final oynamasıyla ilgili düşünceleri sorulan Kocaman, "Bu iki büyük kulüp, zaman zaman yanlarına Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer kulüpleri de yanlarına alarak Türk futbolunun lokomotifi olmalı. Bu iki takım geliştiği zaman tüm Türk futbolu gelişiyor. Arkasından diğer kulüplerimiz bundan yararlanacak. Ama biz birbirimizle didişmeyi çok daha fazla seviyoruz. Çok zorlu maç oynayacağız aşikar. Hem Galatasaray, hem Fenerbahçe'nin asli görevi hem kendilerini, hem Türk futbolunu daha yukarı çekecek atılım yapmaktır" diye konuştu.
 
Diğer rakipler ile Lazio'yu karşılaştıran Kocaman, "Lazio'nun tecrübe açısından daha önce oynadığımız rakiplerden bir adım önde olduğu söylenebilir. Gupta da Alman ve Fransız takımlarıyla oynadık. Plezen ve Bate'ye göre bir adım önde olması bir şeyi değiştirmeyecek. Bizim nereye kadar çıkacağımız, rakiplerin kalitesi ve verimliliğinden ziyade tur için ölçü olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Basında yer alan oranların doğru olmadığını belirten Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'nin tur şansının, Galatasaray'a göre fazla olduğu fikri doğru değil. Güçlü ve değerli bir rakip var karşımızda. Lehimize ve aleyhimize de olabilir ama tur nefes nefese geçecek gibi gözüküyor. Bu şekildeki değerlendirmelerin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Ancak futbol ailemiz, rakibimizin de tura bizim kadar yakın olduğunu bilmeli. Biz de bu şekilde sahada yer alacağız. Topu kullanan, kendi özelliklerini rakibe kabul ettiren avantaj sağlayacak. Bu fırsatı biz bulursak ya da Lazio bize verirse daha önde olacağız" dedi. 
Oyuncuların sağlık durumu ile ilgili de teknik direktör Kocaman, "Şu anda Emre, Orhan ve Sezer kadroda değiller, onun dışında bütün oyuncularımız Salih ve Mehmet Topal da dahil antrenmanlara çıkıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.
 
ZIEGLER: "GALİP AYRILMAK İSTİYORUZ" 
 
İsviçreli futbolcu Reto Ziegler ise, "Çeyrek finalde olduğumuz için çok mutluyuz. Bu şekilde de yolumuza devam etmek istiyoruz. İki takım arasında dengeli oyun olacak. Maça iyi konsantre olmamız gerekiyor. Güzel bir futbolla sahadan galip ayrılmak istiyoruz" dedi.
 
Bu arada UEFA görevlilerinin, basın toplantısı başlamadan önce kameraların yerlerinin değiştirilmesini istemesi üzerine kargaşa yaşandı. Değişiklikten kaynaklanan sorun nedeniyle görüntü almakta sıkıntı yaşayan basın mensupları, UEFA görevlilerine tepki gösterdi.
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER