ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2014 Cuma 18:03

Kırım'ın futbol takımları Rusya liginde

Kırımın futbol takımları Rusya liginde

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Kırım bölgesindeki 3 futbol takımının yeni sezonda Rusya 3. Futbol Ligi'nde oynayacağı belirtildi.



Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım yönetimine bağlı 3 futbol takımı, bu sezon Rusya liginde mücadele edecek.

UEFA ve FIFA, SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol adındaki Kırım takımlarının Rusya ligine geçmesine ilişkin henüz açıklama yapmazken, bu durumun söz konusu uluslararası futbol federasyonları ile Rusya arasında anlaşmazlığa yol açabileceği belirtiliyor.

Ukrayna Futbol Federasyonu sözcüsü Pavel Ternovoi ise Ukrayna'nın kendi bölgesi olarak iddia ettiği bir bölgede Rusya'nın böyle bir hakka sahip olamayacağını ve FIFA ile UEFA'ya itiraz başvurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Rusya ve Kırım'da futbolun politikadan arındırılmasını ve adalet beklediklerini kaydeden Ternevoi, Rusya'nın uluslararası futbol federasyonlarından çeşitli yaptırımlar alması halinde bu durumdan sorumlu tutulamayacaklarını ve "Rusya futbolunu kaosa sokmak gibi bir amaçları olmadığını" söyledi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER