ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2014 Pazartesi 23:01

"Kazanırsak Mourinho ile..."

"Kazanırsak Mourinho ile..."

Galatasaray Teknik Direktör Roberto Mancini, Chelsea maçı öncesi basın toplantısında konuştu


Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Chelsea, Avrupa'daki en iyi takımlardan biri ama yarın şansımızı denemek ve elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında yarın İngiltere'nin Chelsea takımıyla karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Mancini, maçın oynanacağı Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Mancini, yarınki maçta mantalite ve performansın önemli olacağını belirterek, "İki takım için de zor olacak ama Chelsea'nin daha fazla avantajı var. Bir golün yeterli olup olmayacağını bilmiyorum. Yarın ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

İtalyan teknik adam, "Juventus'u yenmek zorunda kaldınız. Şimdi de en az 2-2 beraberlik gerekiyor. Menajer olarak hangisine ulaşmak daha zor?" sorusuna, "Zor bir gruptaydık. Şimdi buradayız ve çok zor olduğunu biliyoruz, çünkü Chelsea Avrupa'daki en iyi takımlardan biri ama yarın şansımızı denemek ve elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz" yanıtını verdi.

İngiltere ve Manchester City ile ilgili güzel anıları olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Mourinho ile yemeğe çıkabildiniz mi?" sorusu üzerine "Eğer kazanırsak tabii ve ben öderim" ifadesini kullandı.

Mancini, Drogba ile ilgili bir soru üzerine de yıldız oyuncunun harika bir futbolcu olduğunu söyledi.

Drogba: "Buraya geri dönmekten ve tanıdık yüzler görmekten mutluyum"

Chelsea'de 2004-2012 yılları arasında forma giyen Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba, Stamford Bridge'e geri dönmekten ve tanıdık yüzler görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Drogba, bu durumun kendisi için zor olup olmadığının sorulması üzerine, "Hayır, çünkü büyük bir maç. Bu mücadele takımım için çok önemli. Chelsea'ye karşı oynamak zor olacaktır ama müsabakaya kendimi vermek benim için zor olmayacaktır. Şimdi Galatasaray'ın bir oyuncusuyum, profesyonel olmalıyım ama eski takımımdan arkadaşlarımı ve Chelsea taraftarlarını göreceğim, elbette duygulu olacaktır" diye konuştu.

"Oğlunuz yarınki maçta hangi tarafı tutacak?" sorusuna karşılık Drogba, "Sanırım Galatasaray ama bunu ona sorun" yanıtını verdi.

36 yaşındaki yıldız futbolcu, "Yarın gol atarsan ve bu galibiyet golü olursa, bunu kutlayacak mısın?" sorusu üzerine, "Bu kulübe, oyuncularına ve taraftarlarına saygım var. Kutlamayabilirim ama kazanırsak mutlu olurum" dedi.
"Şampiyonlar Ligi'nde, Chelsea'de attığın şampiyonluk golüyle gitmiştin, öyle kalmasını mı isterdin, yoksa yeniden buraya gelip, böyle bir maç yapmak mı isterdin?" sorusunu Drogba, "Yeniden yapmam gerekirse yine Chelsea'yi en iyi yerdeyken bırakırdım ama kadere inanıyorum. Bu takım için yeniden oynamak isteseydim, çok önce bu olabilirdi ama olmadı. Bunda bir sorun yok. Galatasaray'da çok mutluyum. Yarınki maça odaklandım, çünkü benim için önemli bir maç. En iyisi olmak istiyorum" şeklinde yanıtladı.

Drogba, "Bir takımın patronu olsaydın, kararlarını beğenmeyen, oyundan alındığında tepki gösteren oyuncuna nasıl yaklaşırdın?" sorusu üzerine ise menajer olmadığını ve hayal kırıklıklarını aşmak gerektiğini kaydetti.
"Mourinho, Chelsea'yi kupa dışı bıraktı, sen de Chelsea'yi kupa dışı bırakmaktan zevk alacak mısın?" sorusuna Drogba, "Kendimi ispatlamama gerek yok. Chelsea'deyken kendimi ispatladım. Yarınki maçı kazanmak istiyorum. Chelsea'ye karşı kişisel bir şeyim yok, hiçbir zaman olmadı ve olmayacak" yanıtını verdi.

Yıldız oyuncu, gelecekte farklı bir görevle Chelsea'ye dönebileceğini, ancak şu anda hala futbol oynamak istediğini anlattı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER