ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 11:04

Kayseri Avrupa standartlarının üstünde

Kayseri Avrupa standartlarının üstünde

Teknik Direktör Robert Prosinecki, Kayseri'deki, futbol imkanlarına şaşırdığını söyledi.


Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Kayseri’deki futbolla ilgili spor tesislerini gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, bu tesislerin Avrupa standartları üstünde olduğunu ifade etti. Kayseri’nin futbola ve spora verdiği öneme dikkat çeken Robert Prosinecki, Avrupa’da büyük kulüplerin sahip olduğu tesislerden daha iyi bir stat, kulüp tesisleri gördüğünü ifade etti.

Kayserispor, Şota Arveladze ile yollarını ayırdıktan sonra 5 hafta önce takımın başına Almanya doğumlu Hırvat asıllı Teknik Direktör Robert Prosinecki ile anlaşmıştı. İlk iki haftalık sıkıntılı süreç ardından Hırvat tektnik adam takımıyla birlikte başarılı sonuçlar almaya başladı.

    Kayseri ve Kayserispor ile ilgili değerlendirmede bulunan Robert Prosinecki, “Çok önem veren ve kendi takımına en iyisini isteyen bir başkan. Bu şekilde düşündüğü için en iyi sporcuları toplamaya çalışmış, tam futbolun içindedir. İlk temasımızda bu yönde düşünen başkan ve yöneticilerle bir arada bulundum.” değerlendirmesi yaptı.

    Kayseri’de Kadir Has Stadı’nın ve kulüp tesislerini ilk incelediğinde şaşkınlık yaşadığını aktaran Robert Prosinecki, şöyle konuştu:
    “Burada yapılan stat gerçekten Avrupa standartlarında ve birçok takımın sahip olmadığı özelliklerdedir. Çok iyi inşa edilmiş büyük imkanlar var. Futbol oynamak geliştirmek ve antrenörlük yapma adına imkanlar var. Bu tesisler çok iyi imkanlar sunuyor. Profesyonellerin etrafından oluşturulmuş takım var. Futbolcular var. Bir teknik direktörün isteği imkanların hepsi var. Birazda şaşırdım. İmkanların büyük olmasından dolayı.”

    Robert Prosinecki, Süper Lig takımları ile ilgili değerlendirmesinde, “Türkiye’de her takım her takımı yenebilecek düzeyde. Büyük farkların kapandığı ve takımların eşitlendiğini görüyorum. Puan tablosu ortadır. Canlı izlediğim maçlarda net bir şekilde analiz edebilirsiniz. Geçmiş maçları da izliyorum. Süper Lig sert bir lig. Kimsenin kimseye fazla alan bırakmadığı sert, fiziksel mücadele olan bir lig. Olumlu şeyler var. Beklediğim seviyesinin çok üstünde imkan buldum. Sadece memnun olmadığım şey ilk iki maçta alınan mağlubiyet oldu. Şuan için aldığımız galibiyetler bizim için iyi oldu. Takımın hak ettiği yere taşıma adına gereken çabamızı göstereceğiz.” diye konuştu.
    
    Kayserispor’da Bobo gibi tanıdığı bildiği isimlerin de yer aldığını anlatan başarılı hoca, “Takımda başarılı ve kaliteli oyuncu sayısının ismi çok. Takım anlamında kaliteli ve kariyerli oyuncular var. Bu oyuncuları ve kaliteyi açığa çıkarmamız gerekir. Bunu yaparsak istediğimiz sonuçları alacağız.” dedi.

AVRUPA’NIN BÜYÜK KULÜPLERİNİN SAHİP OLMADIĞI İMKANLAR VAR

    Kayseri’de futbol için spor için sunulan imkanları görünce şaşırdığını dile getiren Robert Prosinecki, şöyle konuştu:
    “İnanmayacaksınız ama çok kulüp içine girdim çıktım. Nerede idman yapıyor. Ne yapıyorlar bunu biliyorum. Kayserispor onlardan çok iyi. Yeni tesisler var ve yenileri de yapılıyor. Bunlar çok iyi imkanlar. Üst düzey imkanlardır. Avrupa kulüplerinin sahip olmadığı imkanlar var. Avrupa’da büyük takımların sahip olabileceği stat var. Modern alt yapısı, çimi, zemin kalitesi ve bütün imkanları aynı zamanda stadın akustiği ile üst düzeyde stat var. İmkanlar Avrupa standartların üstünde. Kayserispor Avrupa’daki büyük kulüplerdeki o takımların tesisleri bakımından da çok iyi.”

Kayserispor’da genç oyuncuların gelecek vaad ettiğine dikkat çeken Hırvat teknik adam Robert Prosinecki, “Genç oyuncular var ve parlak bir gelecekleri var. Genç diye değil üzerinde yatırımlar yapılarak iyi bir yerlere gelecektir. Oyuncular çok iyi. Biz bunların yeteneklerini nasıl ortaya çıkarmamız gerekir. Bunu yapmalıyız. Tecrübeli oyunculardan genç arkadaşların yararlanması gerekir. Bu önemlidir. Genç yeteneklerin bir numaralı ilaçları maç oynamaktır. Oynaya oynaya bir yerlere gelebilirler. Ben bu fırsatı vereceğim. Kalitesine güveniyorum. İnanıyorum. Bir yere geleceklerdir. Sert ligde fiziksel bir mücadele gerekiyor. Onu mutlaka yapmalıyız. Bunların dışında ihtiyaç olursa tespit edilerek bazı noktalara transferler olabilir.” diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER