ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 17:19

Kasımpaşa'ya kupa şoku

Kasımpaşaya kupa şoku

Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi Tuzlaspor, sahasında konuk ettiği Spor Toto Süper Lig ekibi karşısında büyük bir sürpriz yaptı. Kasımpaşa kupaya, katıldığı ilk turda veda etti.


Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Kasımpaşa'yı 3-1 yenen Tuzlaspor, gruplara yükseldi. 

Kupada 1. turda Darıca Gençlerbirliği'ni 3-1, 2. turda Kartalspor'u ise 2-0 mağlup ederek 3. tura gelen Tuzlaspor, Kasımpaşa'yı da üç golle geçti. 

10. dakikada Kasımpaşa savunmasında Mert Kula'nın ceza alanı içinde Emre Kara'ya yaptığı faul sonucunda hakem Ümit Öztürk penaltı kararı verdi. 11. dakikada atışı kullanan Kemal Samet Özen, Tuzlaspor,'u 1-0 öne geçirdi. 

33. dakikadaki Tuzlaspor atağında Yakup Alkan'ın vuruşunda savunmaya da çarpan top filelere gitti: 2-0 

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

71. dakikada soldan Atila Turan'ın ceza alanına ortasında arka direğe yakın bölgede bulunan Scarione'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 2-1

90. dakikada gelişen Tuzlaspor atağında Mehmet Alaeddinoğlu ceza alanı önünden şık bir vuruşla takımını 3-1 öne geçirdi. 

Karşılaşmanın ardından Tuzlasporlu futbolcular tur sevincini tribünleri dolduran 2 bin kişilik taraftarıyla yaşadı. 

Kaleci Ertaç Özbir, Mert Kula, Kubilay Aktaş, Erhan Kartal ve Metin Sevinç'e bu sezon ilk kez bir resmi maçta şans tanıyan teknik direktör Shota Arveladze, bu futbolcuların yanı sıra, az sayıda süre verdiği oyuncularına Tuzlaspor, mücadelesinde sahaya sürdü. As oyunculardan sadece Viudez ilk 11'de yer aldı.

 Tuzlaspor Teknik Direktörü Zafer Yiğit:
 "İyi futbolumuzu herkese göstermek istiyorduk. Bu maç bizim için iyi örnek oldu"

Ziraat Türkiye Kupası'ndan, 3. tur mücadelesinde Spor Toto Süper Lig ekibiKasımpaşa'yı 3-1 yenerek eleyen Tuzlaspor'un Teknik Direktörü Zafer Yiğit,  "İyi futbolumuzu herkese göstermek istiyorduk. Bu maç bizim için iyi örnek oldu" dedi. 

Tuzla Belediye Sahası'nda yapılan mücadelenin ardından açıklama yapan Yiğit, bu galibiyetle ilçelerine güzel bir hediye verdiklerini belirterek, "Gerçekçi olmak lazım, hedefimiz kupayı kazanacak değil ama biz iyi futbolumuzu herkese göstermek istiyorduk, tek düşüncemiz buydu. Bu maç da bizim için iyi bir örnek oldu. Oyun anlayışımızı sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Skor daha farklı da olabilirdi. Oyuncularım elinden gelen her şeyi yaptı. Hak ettiğimiz yere inşallah geleceğiz" diye konuştu. 

Kupada gruplarda mücadele edeceklerinin anımsatılması üzerine Yiğit, "Biz her maçı bu şekilde oynamak istiyoruz. İzleyenlerin keyifle bizi izlemesini istiyoruz. Tabii ki her maç bu oyun olmayabilir. Gruplarda sürprizler olur mu bilmiyorum. İlk hedefimiz Tuzlaspor'u 2. Lig'e çıkarabilmek. Gruplarda elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. 

 Kasımpaşa Teknik Direktörü Arveladze:
 "Rakip bizden daha iyi oynadı, onlara kupada başarılar"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ise yaptığı değerlendirmede, bu maçın genç oyuncuları için bir fırsat olduğunu ancak, bunu değerlendiremediklerini ifade ederek, "Herkese şans veriliyor. Bu bir fırsattı. Birkaç oyuncuyu çok görmek istedim. Özellikle genç oyunculara şans verildi. Bu şans çok olmaz artık, çünkü kupaya devam etmiyoruz. Özellikle genç oyuncuların bu şansları iyi kullanması gerekiyor. Rakip bizden daha iyiydi, onları tebrik etmek lazım. Kupada inşallah başarılı olurlar" şeklinde konuştu. 

 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER