ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 21:29

Kartal "Fırtına" dinlemedi

Kartal "Fırtına" dinlemedi

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor'u Veli Kavlak, Demba Ba ve Cenk Tosun'un golleriyle 3-0 yenerek zirvedeki yerini korudu.


Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor'u Veli Kavlak, Demba Ba ve Cenk Tosun'un golleriyle 3-0 mağlup etti.

Müsabakanın 5. dakikasında Beşiktaş golü buldu. Trabzonspor kalecisi Fatih'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve ceza sahası dışında Veli'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-0

14. dakikada Sosa'dan aldığı topla ceza sahasına giren Demba Ba'nın şutunda top, üstten auta çıktı.

18. dakikada Trabzonspor'un attığı gol ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Yusuf'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sefa'nın şutunda meşin yuvarlak, fileleri havalandırdı. Ancak yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasıyla gol geçersiz sayıldı.

21. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Veli'nin sağ kanattan verdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Demba Ba'nın topukla attığı şutta meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-0

29. dakikada Hutchinson'dan aldığı pasla ceza sahasına hareketlenen Gökhan, sağ kanattan topu içeriye göndermek istedi. Kaleci Fatih araya girerek, topu kornere çeldi.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

50. dakikada Beşiktaş 3. gole yaklaştı. Raman Motta'dan aldığı pasla ceza sahasına giren Olcay'ın şutunda topu, kaleci Fatih kurtardı. Defans topu uzaklaştırdı.

52. dakikada Constant kendi ceza alanından çıkarken topu Sosa'ya kaptırdı. Bu futbolcunun yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği top, az farkla auta çıktı.

60. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlağı Medjani çizgiden çıkardı. Defans topu kornere gönderdi.

63. dakikada Hutchinson pasına hareketlenen ve kaleye yönelen Sosa'yı ceza sahasının dışına kadar çıkan kaleci Fatih yatarak engelledi. Daha sonra defans topu uzaklaştırdı. 

67. dakikada bir pozisyonda hava topuna çıkan Belkalem ve Mustafa çarpıştı. Çarpışma sonrası sakatlanan Belkalem'in başına bandaj yapıldı ve oyuna devam etti. Mustafa ise saha içine giren ambulansla hastaneye gönderildi. 

84. dakikada siyah-beyazlılar Cenk Tosun ile farkı 3'e çıkardı. Ceza sahasında Sosa'dan aldığı topla kaleci ile karşı karşıya kalan Cenk'in şutunda top ağlarla buluştu: 3-0

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Beşiktaş maçı 3-0 kazandı.

119. kez karşı karşıya geldiler

Beşiktaş ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig maçıyla 119. kez karşı karşıya geldi. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 41 yıllık rekabette geride kalan 118 karşılaşmanın 47'sini Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 155 golüne, bordo-mavililer 127 golle karşılık verdi.

Süper Lig'in 11. haftasını 23 puanla lider geçen siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Ersun Yanal ile çıkışa geçen bordo-mavili ekibi Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti. İstanbul'da oynadığı maçlarda taraftar anlamında istediği desteği bulamayan Beşiktaş'ı taraftarı Konya'da yalnız bırakmadı. Beşiktaş taraftarı stadın büyük bir bölümünü doldurdu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu müsabakayı protokol tribününde izledi.

İki takım da ligde son 3 maçtır puan kaybetmiyor 

Ligde, Torku Konyaspor'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 3-2, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0, Gençlerbirliği'ni sahasında 4-1 yenen bordo-mavililer, 23 puanla liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı rakibi karşısında galip gelerek hem art arda 4'üncü maçını kazanmayı hem de rakibiyle aradaki puan farkını 2'ye düşürmeyi hedefliyor.

"Karadeniz Fırtınası", Beşiktaş'ı yenmesi halinde de yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile 3 lig maçından da galibiyetle ayrılmış olacak. En son 5 Ekim'de ligde Kardemir Karabükspor deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle dönen Trabzonspor, 62 gündür resmi maçlarda yenilgi yüzü görmüyor.

Siyah-beyazlılar ise ligde bu sezon ligde evsahibi olduğu 6. maçta 4. farklı statta mücadeleye çıkacak. İstanbul Başakşehir'i 2-1, Kasımpaşa'yı 2-0, Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenen Beşiktaş, ligde son 3 maçını kaybetmedi.

Öte yandan Siyah-beyazlılarda Demba Ba ve Oğuzhan Özyakup, Karadeniz ekibinde, Papadopoluos, Musa Nizam ve Medjani sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Bu futbolcular maçta sarı kart görmesi halinde bir sonraki müsabakada forma giyemeyecek. 

Beşiktaş'ta 3 değişiklik

Beşiktaş, 11. haftada karşılaştığı Kardemir Karabükspor müsabakasından 3 değişiklikle maça çıktı. Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ramon Motta Trabzonspor maçında sahadaki yerlerini aldı.

Beşiktaş, Trabzonspor maçına; Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sosa, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Demba Ba, Olcay Şahan, Hutchinson, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta 11'i ile mücadele edecek.

Trabzonspor ise Gençlerbirliği maçındaki kadrosunu korurken, Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos,  Musa Nizam, Medjani, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz, Cardozo 11'i ile sahada yer alacak.

Trabzonspor taraftarı yok

Tarihinde ilk kez Konya'da Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun mücadele etti.

"Dört Büyükler" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kendi aralarında yaptıkları anlaşma gereği deplasman takımı taraftarına uygulanan yasak nedeniyle bordo-mavili taraftarlar Konya'da takımlarını destekleyemedi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER