ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 11:57

Karatede hedef, dünyada bir numara olmak


Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Karatede genel klasmanda dünyada şu an ikinci sıradayız. 10 yıllık veriler baz alındığında birkaç yıl içerisinde dünyada birinci sırada olabileceğiz" dedi.
Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün yeni bir hedefin belirlenmesi gerektiğini belirterek, öncelikle elde ettikleri başarıları korumaya, elde ettikleri sporcu sayısını devamlı hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.
Sosyal projelerin içinde olup, farklı alanlarda da karateyi daha faydalı bir şekilde kullanmak istediklerini vurgulayan Delihasan, "Şu anda 30 bin civarında aktif lisanslı sporcumuz var. Yıl sonuna kadar bunun 35 binin üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Toplamda da 140 civarında lisanslı sporcumuz var" diye konuştu.
Türk halkının karateye büyük ilgi gösterdiğini anlatan Delihasan, şunları kaydetti:
"Karate sporu hem sportif olarak eğitim verirken, ahlakı olarak da bir disiplin gerektiriyor. Bu anlamda ailelerimiz çocuklarını karate sporuyla çok rahat tanıştırıyorlar. Karate sporu yapmaları için çaba sarf ediyorlar. Bu da bizim artımız. Gerçekten ilgi çok büyük. Her geçen gün daha da büyüyor. Son dünya şampiyonasında biz genel klasmanda ikinci olduk. Gençlerde Avrupa Şampiyonası'nda birinci olduk. Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda yine şampiyon olduk."
- "Türkiye'nin önemli potansiyeli var"
Son yapılan Akdeniz Oyunları'nda da genel klasmanda birinci olduklarını belirten Delihasan, "12 yıllık verilere göre, 2010-2012 baz alındığında dünya klasmanında Türkiye'de herhalde ilk ikide olan tek branşız, yani ikinciyiz. Bu yıl sonunda olmazsa da önümüzdeki birkaç yıl içerisinde genel klasmanda, 10 yıllık veriler baz alındığında birinci duruma çıkabilmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Genel klasmanda dünyada birinci olabilmek için Türkiye'nin önemli potansiyeli olduğunu ifade eden Delihasan, "Karatede genel klasmanda dünyada şu an ikinci sıradayız. 10 yıllık veriler baz alındığında birkaç yıl içerisinde dünyada birinci sırada olabileceğiz. Çok iyi hakemlerimiz var, çok iyi antrenörlerimiz var, çok iyi sporcularımız ve çok iyi velilerimiz var. Bunu da başaracağımızı ümit ediyorum. Bu yolda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
Delihasan, 6-7-8 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek olan İstanbul Open Karate Turnuvası'na tüm İstanbul halkını ve sporseverleri davet ederek, "Çok büyük, kapsamlı, görkemli bir turnuva oluyor. Türkiye'de en çok katılımla yapılan uluslararası bir organizasyon. En çok ülkenin geleceği, yani Avrupa ve dünya şampiyonalarının dışındaki en büyük program" diye konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER