ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 12:58

Kadın futbolcular Avrupa'yı solladılar!

Kadın futbolcular Avrupayı solladılar!

Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde lider Trabzon İdmanocağı'nın 2 puan gerisinde 16 puanla 2'nci sırada yer alan Konak Belediyespor, 6 maçta fileleri 50 kez sarsarak Avrupa'nın zirvesine çıktı.


Geçen hafta Gazikent'i 18-0'la geçen İzmir ekibi, maç başına 8.3 gibi müthiş bir ortalama yakalayarak Avrupa'daki hemcinslerini uzak ara geride bıraktı. Kadın liglerinde Almanya'nın en skorer ekibi FFC Frankfurt 11 maçta 39 gol atarken, Bayern Münih 32 golde kaldı. İngiltere'de Arsenal'in 14 maçta 24, İspanya'da Barcelona'nın 11 maçta 37, İtalya'da Bordolino 7 maçta 38 golü bulunuyor.

Avrupa'daki popüler liglerde Konak'ın performansına en çok yaklaşan takım 11 maçta 68 golü bulunan Fransa 1'inci Lig lideri Olympique Lyon olurken, Hollanda ligi lideri Den Haag 18 haftada 60 gol attı. Sadece 3'üncü haftada deplasmanda 0-0 biten Ataşehir maçını golsüz geçen Konaklı kızlar, Ereğli Belediyesi'ni ve Karşıyaka BESEM'i 9-0, İlk Adım Belediyespor'u 5-0, Eskişehirspor'u 9-1 ve Gazikent'i de 18-0 mağlup etti. 

Teknik direktör Hüseyin Tavur, bu sezon hücum ağırlıklı oynadıklarını belirterek, "Geçen sezonki sistemimizde değişikliğe gittik. Daha ofansif bir takım olduk. Bu da gol sayımıza yansıdı" dedi.

GOL MAKİNESİ COSMİNA

Ülkemizi iki yıl üst üste UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmeyi başaran Konak Belediyespor'un Rumen yıldızı Dusa Cosmina, geride kalan 5 haftada 16 kez ağları sarsarak takımının en skorer oyuncusu unvanını kazandı. Müthiş bir grafik yakalayan Cosmina'nın ardından 15 gol atan Ebru da Konak'a büyük katkı sağladı. Cosmina ve Ebru'nun yanı sıra Tata ile Yağmur Uraz 9'ar golle rakip defansın korkulu rüyası oldu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER