ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 23:31

Kadıköy'de Brezilya rüzgarı

Kadıköyde Brezilya rüzgarı

EURO 2016 Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, dünya devi Brezilya ile hazırlık maçında karşılaştı.


Türkiye, karşılaşmanın başında oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Maçın başında Brezilya yarı sahasında çoğalmakta zorluk çeken ay yıldızlılar, 20. dakikada Neymar'ın golüyle yenik duruma düştü. Semih Kaya'nın 24. dakikada kendi kalesine attığı golle fark ikiye çıktı. Milliler bu dakikadan sonra rakip yarı sahada daha fazla topla oynamaya başladı. Kaleye ilk şutunu 30. dakikada Arda Turan'ın ayağından çeken milliler, Mevlüt Erdinç'in kafa vuruşuyla da gole yaklaştı ancak devrenin sonunda kalesinde bir gol daha gördü. Milliler, Willian'ın 44. dakikada attığı golle ilk yarıyı 3-0 yenik kapattı.

17. dakikada Hamit Altıntop'un hatalı geri pasında topu kapan Neymar, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Volkan'ı çalımlayan Neymar'ın açısı daralınca, araya giren savunma oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

19. dakikada Neymar'ın kaleyi cepheden gören bir noktadan kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

20. dakikada Brezilya öne geçti. Fernandinho, kendi yarı sahasından savunma arkasına attığı uzun topla Neymar'ı buluşturdu. Topu göğsüyle önüne indiren Neymar, ceza sahasına girerek şık bir vuruşla topu Volkan'ın yanından ağlarla buluşturdu: 0-1.

24. dakikada fark iki çıktı. Danilo'nun sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Semih Kaya, ters bir dokunuş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-2.

30. dakikada Arda Turan'ın ceza yayının sol tarafından yaptığı şık vuruşta, kaleci Diego Alves topu son anda kornere tokatladı.

44. dakikada Neymar'ın hızla ceza sahasına getirdiği top savunmayla yaptığı ikili mücadele sonunda Willian'ın önünde kaldı. Willian'ın bekletmeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-3.

İkinci yarıya goller bularak maça tekrar ortak olma isteğiyle çıkan Türkiye, rakip kaleye gitmekte zorlandı. Oyunun kontrolünü tamamen rakibine bırakan ay-yıldızlılar, Willian-Neymar işbirliğiyle kalesinde 60. dakikada bir gol daha gördü. Tribünlerin de tepkisini alan milliler, maçtaki en net gol fırsatını 72. dakikada Umut'la değerlendiremedi. Kalan dakikalarda fazla bir etkinlik gösteremeyen Türkiye, sahadan farklı yenilgiyle ayrıldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk devrede olduğu gibi topa hakim olarak başlayan Brezilya, Neymar'ın golüyle aradaki farkı 4'e çıkardı. Son 30 dakikalık bölümde temposunu düşüren "Sambacılar", sahadan 4-0 galip ayrıldı.

54. dakikada Oscar'ın sağdan kullandığı korner atışında penaltı noktasının önünde David Luiz'in yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan sağına uzanarak topu kornere tokatladı.

60. dakikada fark 4'e çıktı. Willian ile paslaşarak ceza sahasına giren Neymar, Bekir'in müdahalesine rağmen topu Volkan'ın bacaklarının arasından ağlara gönderdi: 0-4.

72. dakikada Arda Turan'ın ara pasında ceza sahasına giren Umut Bulut, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Umut'un vuruşunda kaleci Diego Alves, topu ayaklarıyla kurtardı. Pozisyonun devamında savunma topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

58 yıl sonra karşı karşıya geldiler 

A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı. 

En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu. 

Karşılaşma dünyada 102 ülkede canlı yayınlandı.

 11,5 yıl sonra 4-0'lık yenilgi

A Milli Futbol Takımı, 11,5 yıl sonra bir maçı 4-0'lık skorla kaybetti.

Bundan önce 30 Nisan 2003'te Çek Cumhuriyeti ile Teblice'de yaptığı özel maçta 4-0'lık yenilgi yaşayan ay-yıldızlılar, yine özel bir maçta bu kez Brezilya karşısında aynı skorla yenilgi aldı. 

Bu skor aynı zamanda A Milli Futbol Takımı'nın Fatih Terim yönetiminde aldığı en farklı skorlu mağlubiyet oldu. 

 Brezilya'ya alkış, millilere tepki

Brezilya'nın 44. dakikada bulduğu 3. golden sonra tribünler "Sambacılar"ı alkışlarken, ay-yıldızlı futbolculara ise tepki gösterdi. 

Willian'ın golünden sonra futbol severler alkışlarla Brezilya takımına sevgi gösterilerinde bulundu. Milliler golün ardından karşılaşmaya başladıktan sonra da tribünlerden yuhalama sesleri yükseldi. 

Yenilen 4. golün ardından statta ay-yıldızlı ekibe tepkiler arttı. İkinci yarıda oyuna giren Caner Erkin, dışarı giden bir şutundan sonra gelen yuhalamalara yönelik, el hareketiyle tepki gösterdi.  

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Ravshan Irmatov, Abdukhamidullo Rasulov, Jakhongi Saidov (Özbekistan)

Türkiye: Volkan Demirel, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bekir İrtegün, Bilal Kısa, Hamit Altıntop, Umut Bulut, Arda Turan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Mevlüt Erdinç

Brezilya: Diego Alves, Danilo, Miranda, David Luiz, Filipe Luis, Luiz Gustavo, Fernandinho, Willian, Oscar, Luiz Adriano, Neymar

Goller: Neymar (2), Semih Kaya (Kendi kalesine), Willian (Brezilya)

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER