ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 14:30

İznik Ultra'da ipi spor ve dostluk göğüsledi

İznik Ultrada ipi spor ve dostluk göğüsledi


Bu yıl 3.'sü düzenlenen İznik Ultra Maratonu bugün yapılan kent koşusuyla sona erdi. 25 ülkeden 1000'e yakın atletin katıldığı yarışlara halk da yoğun ilgi gösterdi. Bursa Valiliği'nin desteği ile gerçekleştirilen İznik Ultra barış, dostluk ve spor mesajlarıyla tamamlandı.

Bursa Valiliği, İznik ve Orhangazi belediyelerinin desteğiyle Asics sponsorluğunda düzenlenen İznik Ultra Maratonu bugün gerçekleştirilen İznik halkının da katıldığı İznik Koşusu ile sona erdi. 18 Nisan Cuma günü başlayan ve 3 gün devam İznik Ultra'ya 25 ülkeden 1000’e yakın sporcu katıldı.

Kısa sürede uluslararası alanda başarılı bir organizasyona dönüşen İznik Ultra'ya halkın ilgisi de yoğun oldu. 600 kişilik bir katılım ile koşulan İznik koşusu ile sona eren İznik Ultra, pek çok gönüllü kurum ve kuruluşun yanı sıra yerel yönetimlerin katkısı ile hayat buldu.

3 gün süren yarışlarda 130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu, 42 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 80 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 3 kişilik takımlar halinde yarışılan İznik Ultra Takım Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapıldı.

Törene ev sahipliği yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, "Spor, özellikle modern yaşamların hüküm sürdüğü günümüzde bir zorunluluk." diyerek, şunları söyledi:

"İznik Ultra'ya destek vererek hem Bursa'yı bir 'spor kenti' haline getirmeyi amaçlıyoruz hem de İznik başta olmak üzere Bursa'nın uluslararası bir destinasyon olmasını hedefliyoruz. Ultra maratonlar farklı ülkelerde düzenleniyor ancak İznik’i öne çıkaran özellikleri var. Öncelikle sporcular tarih, doğa, kültürle içiçe bir yarış deneyimi yaşıyor. İznik ve Orhangazi halkının desteği ve katılımıyla bir festival havası yaratıyor. Hedefimiz gelecek yıllarda bu etkinliği çok daha ses getirici ve örnek gösterilen bir şekle büründürmek."

130, 80, 42 ve 10 kilometrelik etaplarıyla Türkiye'nin en büyük uluslararası ultra maraton organizasyonu unvanını taşıyan İznik Ultra'ya 25 ülkeden çok sayıda madalyası olan ünlü atletler de katıldı.

TÜRKİYE'NİN EN COŞKULU KOŞUSU: İZNİK 10K OLDU

İznik kentinin tarihi dokusu ve coşkulu sakinleri arasında geçen 10 km koşusu, ülkemizdeki en hoş koşu deneyimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Parkur olarak çok beğenilen 10 km'lik İznik Koşusu'nun yapıldığı güzergahta, asırlık çınarlar, tarihi doku, Yeşil Camii, yüzlerce yıllık surlar, zeytinlikler, İznik Gölü ve renkli müzik parkur destek ekipleri içindeki koşunun baş aktörlerinin ise İznik halkı olduğu belirtiliyor.

Bu parkurda yarışmak isteyenlerin kayıt parasının her 5 TL'sinin İznik Selçuk İlköğretim Okulu'na bağışlandığı da açıklandı. Yarışmacılar ve katılımcılar çeşitli konserler, etkinliklerle doğayla içiçe bir haftasonu geçirirken, İznik halkının çok önemli bir bölümünün de gönüllü ve yarışmacı olarak etkinlikte yer aldığı ifade edildi.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER