ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 17:37

İzmirli taraftarlar isyan etti

İzmirli taraftarlar isyan etti

Alsancak Stadı'nın kapatılması sonrası stat sorunu yaşayan İzmir'deki 6 futbol kulübünün taraftarları, ortak protesto yaptı.


Alsancak Stadı'nın kapatılması sonrası stat sorunu yaşayan İzmir'deki 6 futbol kulübünün taraftarları, ortak protesto yaptı.

Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, Karşıyaka ve Menemen Belediyespor taraftar derneklerinin organizasyonunda Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar, İzmir'deki stat sorununun çözülmesi için slogan attı. 

Taraftar grupları adına Türk Milli Takımı forması giyen Karya Yaya isimli kız çocuğunun okuduğu açıklamada, İzmir'de modern bir stadın bulunmadığı, kente uluslar arası organizasyonların verilmediği, yetkililerin kendi çıkarları için İzmir'i bir kenara bıraktığı ve bunun bir sonucu olarak da kentteki spor kulüplerinin başarı elde edemediği ifade edildi.

Stat konusunun siyasete alet edilmeden bir an önce çözülmesi istenilen açıklamada, "Hükümetinden meclisine, milletvekilinden belediyesine, artık particilik yapmayı bırakın. Biz ailelerimizle birlikte futbol izlemek için farklı şehirlere gitmek istemiyoruz. Biz İzmir'e yakışanın yapılmasını, yeni neslin spor sevgisinin artırılmasını istiyoruz"  ifadelerine yer verildi. 

Eylemde Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, devlet yatırımlarının siyasi nedenlerle yapılamadığını savunarak, "Biz hükümet ve muhalefet arasında kaldık. Bu siyasi çekişmelere son vermek istiyoruz. Hükümet hükümetliğini yapacak, belediye başkanları da halkın oylarıyla oturdukları koltuklarda muhalefet olmanın arkasına sığınmadan çalışacak. Stat sorunu bizim bayrağımız oldu, bizleri bir araya getirdi. Bundan sonra tribünde rakip ama hizmete engel olanlara karşı omuz omuza olacağız" diye konuştu.

Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözlü, stat sorununun yıllardır dile getirilmesine rağmen yetkililerin adım atmadığını belirterek, "Renk ayrımı yapmadan bu tribün çocukları, atkılılar olarak siz kravatlılara karşıyız" dedi. 

Altınordu taraftar temsilcisi Murat Bayer ise siyasi kimliğine bakmadan tüm milletvekillerinin aynı taraftarlar gibi bir araya gelerek İzmir için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Buca Taraftar Derneği Başkan Yardımcısı Meriç Güncü, siyasi tartışmalar ve rant kavgaları yüzünden İzmir'in statsız kalmasını tüm kent taraftarlarının içlerine sindiremediğini, bu öfkeyle bir araya geldiklerini kaydetti. 

Altay Taraftar Derneği Başkan Yardımcısı Ersoy Görgün ise bugün yaşadıkları olayları gelecek seçimlerde unutmayacaklarını, herkese hak ettiğini vereceklerini ifade etti.

Meşale yakarak slogan atan taraftarlar, daha sonra dağıldı.

Protesto sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER