ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 11:55

İşte Yanal’ın Salzburg 11'i

İşte Yanalın Salzburg 11i

Ersun Yanal, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesindeki kritik maç için kadrosunu şekillendirdi.


En çok orta sahada zorlanması beklenen Yanal, Emre ve Cristian’ı yedek oturtup, Meireles-M.Topal-Alper üçlüsüyle sahada olacak. Stoperde de Alves’in yanında Kadlec oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda zorlu 2 maça çıkacak olan F.Bahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, adeta uyku bile uyumadan Salzburg önündeki taktiğine çalışıyor. Göreve geleli kısa bir süre olan ve kulübün 3 yıldır oynadığı ‘bekleyen’ futbolu tersine çevirmek için oldukça zorlanan Yanal, kötü geçen PSV provasının ardından Salzburg taktiği üzerine yoğunlaştı.

TAKTİK PROVASI BAŞLADI

31 Temmuz’da oynanacak ilk maça kadar idmanları da basına kapatan tecrübeli teknik adam, Salzburg maçının taktik provasına başladı. Yanal’ın Salzburg maçında sahaya sürmeyi planladığı ilk 11’i büyük ölçüde belirlediği, maça kadar yapılacak antrenmanlarda ise tamamen şekillendireceği öğrenildi.

Ersun Hoca’nın Bruno Alves’in yanında Michal Kadlec’i stoper mevkiinde deneyeceği, Mehmet Topuz’a sağ bek, Hasan Ali’ye ise sol bek olara görev vereceği gelen haberler arasında. AMK'nın haberine göre, Yanal’ın orta sahada ise Alper Potuk’u ilk 11’de sahaya süreceği, onun yanında ise Mehmet Topal, Meireles ikilisini görevlendireceği, Cristian-Emre ikilisinin ise yedek soyunduracağı belirtildi.

Orta alanın sağında Kuyt, orta alanın solunda Stoch, ileride ise Webo’nun oynamasına da kesin gözüyle bakılıyor. Tabii yapılacak idmanlar sonrası bu durum daha da şekillenecek. Fakat şu anki verilere göre sahaya çıkması en muhtemel kadro bu görünüyor.

YANAL’DAN UYARI: RAKİP PSV’YE BENZİYOR

Ersun Yanal, oyuncularına Salzburg’u ezberletiyor. Hafta boyunca analizler ve maç görüntüleriyle rakibin güçlü ve zayıf yanları oyunculara anlatılacak. Salzburg’un Avrupa’nın önemli takımlarından biri olduğunu belirten Yanal, “PSV Eindhoven maçı gerek oyun anlayışı olarak gerek oyun taktikleri olarak Salzburg’a benziyor. O nedenle basit hatalar yapmamalıyız” dedi.

BİR DEFANS ŞART

Kanarya’nın PSV ile oynadığı maçta savunma zaafları gün yüzüne çıkarken, Ersun Yanal bu konuya çözüm arıyor. Hazırlık maçlarında Bruno Alves’in yanında Yobo, Egemen, Bekir, Serdar ve hatta Kadlec ile Selçuk’u deneyen Yanal verim alamadı. Egemen’in sakatlığı ise teknik heyeti sıkıntıya soktu.

Bu yüzden teknik ekibin raporu doğrultusunda öncelik Serdar Taşçı olmak üzere bir stoper transferi yapılacak.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER