ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ocak 2014 Pazartesi 12:15

İspanyol spiker Arda'yı yorumladı

İspanyol spiker Ardayı yorumladı

Atletico Madrid ile Barcelona maçının anlatımını yapan spiker öyle bir yorum yaptı ki...


Arda Turan, Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. G.Saray’dan Atletico Madrid’e transfer olduğu günden bu yana sayısız başarılar kazanan Milli yıldızımız, İspanyollar’ı da her defasında kendisine hayran bırakıyor. Arda Turan, önceki gün La Liga’da Atletico Madrid ile Barcelona arasında oynanan dev karşılaşmada gösterdiği performans ile şapka çıkarttı.

Spiker: “Arda Turan’ın maçıydı. Maçın en iyi adamıydı. Müthiş bir futbol oynadı. Saha içinde harika bir oyun çıkardı. Bu Türk inanılmaz oynuyor.”


ALBA ONUN KARŞISINDA ÇARESİZ KALDI

 Sahadaki en iyi futbolcu olmayı başaran 26 yaşındaki yıldız, Barcelona’nın sol tarafını adeta felç etti. Valencia’dan Barcelona’ya 14 milyon euroluk bonservis bedeli ile gelen Jordi Alba, Arda Turan karşısısında adeta döküldü. Milli yıldızımız aldığı her topta Jordi Alba’yı geçmeyi başardı. Karşılaşmanın 4. dakikasında taç çizgisinin orada üç Barcelonalı çalımlayarak ceza alanına girdi. Ama çevirdiği topu, kale çizgisi üstünden Gerard Pique çıkardı.

VİCTOR VALDES NEFİS VOLESİNİ ÇIKARDI

 Barcelona’yı sarsan Arda Turan, 79. dakikada ceza sahası içinde müthiş bir vole vurdu. Ama Katalanlar’ın kalecisi Victor Valdes, bu topu güçlükle çıkardı. Barcelona’nın 57 milyon euroluk yıldızı Neymar’a da müthiş bir çalım atan Arda Turan, maçın berabere bitmesine engel olamadı. İki takımda puanını 50’ye yükseltti. Ama averaj farkı ile Barça, La Liga’da liderlik koltuğunda.

İSPANYA’NIN EN İYİLERİ ARASINA GİRDİ

Dev karşılaşma sonrası ise maçı anlatan İspanyol spiker, Milli yıldızımız Arda Turan’a övgüler yağdırdı. Milyon euroluk yıldızların arasında maçın en iyisinin Arda olduğunu söyleyen İspanyol spiker, “Arda Turan’ın maçıydı, maçın en iyi adamıydı. Müthiş oynadı. Bu Türk inanılmaz. Kendisini çok geliştirdi ve İspanya’nın en iyi futbolcuları arasına girmeyi başardı. İzlemeye devam edelim” diyerek Arda’ya olan hayranlığını dile getirdi.

\%82 İLE EN İYİSİ

BARCELONA karşısında Atletico Madrid’in en iyisi olan Arda Turan, maçın da en iyi oyuncusu olmayı başardı. İspanya’nın en önemli spor gazetelerinden Marca, karşılaşma sonrası ‘Sizce maçın en iyi futbolcusu kimdi?’ anketi yaptı. İspanyol taraftarlar, Arda Turan’ı \%82.6 ile ‘Maçın en iyisi’ olarak seçti. En yakın rakibi Gerard Pique \%10.3’te kaldı. Bir diğer Barçalı Javier Mascherano ise \%7.1 ile üçüncü sırayı aldı. İspanyollar, anketin yorum kısmında ise Milli yıldızımıza övgüler yağdırdı. “Maçın sahadaki tek yıldızı Arda Turan’dı” diyen taraftarlar, “Hem savunmada hem de hücumda çok iyi işler yaptı. Harika işler yaptı.

AYAĞINDA SANKİ BİR SİHİR VAR

 Arda büyük bir oyuncu. Ayağında sihir var. Volesi eğer gol olsaydı belki de sezonun en değerli golü olurdu” yorumlarını yaptı. Atletico Madrid taraftarları ise, “Arda bizim için bir değer. O sonuna kadar bu forma altında oynamalı” diyerek 26 yaşındaki yıldıza olan sevgilerini gösterdi.


(Milliyet)

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER