ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:25

İnönü'de Kurtlar Vadisi!

İnönüde Kurtlar Vadisi!

İnönü Stadı’nda kavgaya karışan kişinin, müteahhit-işadamı Rauf Büyük olduğu ortaya çıktı. Büyük, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker'e yakınlığı ile biliniyor.


Skorer Özel

Sedat Peker'e yakınlığı ile biliniyor

Beşiktaş stadında kavgaya karışan kişinin müteahhit-işadamı Rauf Büyük olduğuğu ortaya çıktı. Rauf Büyük'ün yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden, Ergenekon davası sanığı Sedat Peker'e yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Büyük'ün adı Peker'in 2004 yılında tutuklandığı 'Kelebek Oprasyonu' kapsamında polisin hazırladığı örgüt şemasında da yer alıyor. Büyük, şemada Peker'in "mali işler"ini yürüten kişilerden biri olarak gösteriliyordu. Büyük ifadesinde, kavga sırasında kullandığı demir copu yerde bulduğunu, tanıdığı bir yöneticiye küfredildiği için kavgaya karıştığını iddia etti. 

"Küfür ettiler, yerde bulduğum copla saldırdım"

Beşiktaş trübününde meydana gelen olayların ardından gözaltına alınan Rauf Büyük, Beşiktaş Merkez Karakolu'nda ifade verdi. Büyük ifadesinde şunları söyledi: "Beşiktaş yöneticilerinden birinin misafiri olarak şeref tribününde maçı izliyordum. Maç esnasında yönetime ve tanıdığım bazı yönetici arkadaşlarıma küfür edildiğini duyunca yerde bulduğum jopla kavgaya girdim. Fakat kavga öncesinde bana küfrettiler. Karşılıklı atışmalardan sonra kavga çıktı. Darp edildim. Ben de beni şikayet edenlerden şikayetçiyim"  Darp edildiğini öne süren ve sağlık raporu için Adli Tıp'a gönderilen Rauf Büyük'ün kavganın yaşandığı sırada alkollü olduğu ve demir çubuğu üzerinde stada soktuğu belirtildi. Rauf Büyük, hangi yöneticinin misafiri olarak stada davet edildiğine ilişkin soruyu ise cevapsız bıraktı. Büyük ve diğer şüpheliler ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla tutuksuz serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.

Fenerbahçeliymiş!

Olaylar üzerine Takvim haber müdürü Mevlüt Yüksel, Rauf Büyük'ün ağabeyine Resul Büyük'e ulaştı. Raul Büyük, "Kardeşimin orada ne işi var. Çünkü Fenerbahçeli. Ben de kendisini görünce soracağım" diye konuştu.

Kurtlar Vadisi nedeniyle RTÜK'e başvuru

Mafya hesaplaşmalarını konu alan osman Sınav'ın çektiği ve o zamanlar Show TV'de yayınlanan Kurtlar Vadisi adlı dizi, suç örgütleriyle bağlantılı olmak ve mafyanın propagandasını yapmakla suçlanmış. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı, Emniyet'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sebatı Buyurun'an imzasıyla RTÜK'e gönderdiği yazıda dizide organize suç örgütlerinin olumlu propagandası yapıldığı belirtilmişti.

Yazıda, diziye katkıda bulunanlar arasında yer alan Rauf Büyük adlı küşünün, Sedat Peker'in elabaşılığını yaptığı suç örgütüyle bağlantısının bulundu da yer almıştı.

'Bu zorba nasıl ortada gezer'

Rauf Büyük'ün serbest bırakılması, sporseverleri arasında büyük öfkeye neden oldu. Vatandaşlar, kadın, genç ve çocukların bulunduğu tribünlerde şiddet uygulaya bu kişilerin hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Öte yandan emniyet ve hukuk çevreleri de sporseverlerin görüşüne hak verdi.

İnönü'ye erken veda

TFF talimatlarına göre stadyum güvenliğinden sorumlu olan siyah-beyazlı kulüp, bugün Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.
Beşiktaş, maçın temsilcileri tarafından da rapor edilen skandalı resmi internet sitesi ve yöneticileri aracılığı ile kınarken, olayı gerçekleştiren şahısların kulüple herhangi bir ilişkisi olmadığını kanıtlayamadığı takdirde asgari bir maç seyircisiz oynama cezası ile karşı karşıya kalacak.

Kulüp doğrudan sorumlu
Futbol Disiplin Talimatı’nın “Sorumluluk” başlıklı 6. maddesinin 1 ve 2. fıkralarına göre ev sahibi kulüp müsabakanın oynanacağı stat ve çevresinin düzeni ile güvenliğini sağlamakla yükümlü tutuluyor. Aynı madde, “kulüpler müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup, müsabakanın organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür” ifadelerini taşıyor. Talimat taraftar ihlallerinden de objektif olarak kulübü sorumlu tutuyor.
Yaşanan çirkin olaydan sonra PFDK’ya sevk edilecek olan Beşiktaş, olası bir ceza çıkması halinde tarihi bir tehlike ile karşı karşıya kalacak. İnönü Stadı’na veda etmeye sadece bir maçı kalan siyah-beyazlılar, 1 maç seyircisiz oynama cezası alırsa, tarihi karşılaşmasını sadece kadın ve çocuklara oynayacak, bu şekilde tarihe geçecek.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER