ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2014 Cumartesi 20:09

İlkay Gündoğan’dan Galatasaray itirafı

İlkay Gündoğandan Galatasaray itirafı

Borussia Dortmund takımının Türk asıllı yıldızı İlkay Gündoğan, çocukluğundan bu yana Galatasaray’a sempati duyduğunu itiraf etti.


Almanya’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen başarılı futbolcu İlkay Gündoğan, TRT 1’deki Stadyum programında önemli açıklamalar yaptı. Türk milli takımını neden seçmediğine ilk kez açıklık getiren İlkay, çocukluğundan beri Galatasaray’a sempati duyduğunu da açıkladı.

"GALATASARAY’IN BAŞARILARIYLA BÜYÜDÜM"

İlkay Gündoğan, çocukluğundan beri sarı-kırmızılı büyük ilgi duyduğunu belirterek, "Galatasaray’ın 2000 yılında Avrupa’daki başarılarıyla büyüdüm. Onları takip ettim, sempatim vardı. Profesyonel olduktan sonra artık takip etmek daha zor oldu" dedi.

"KİMSE BENİ ARAYIP, SORMADI"

Ay-yıldızlı formayı niye tercih etmediğiyle ilgili olarak da başarılı futbolcu, "Ben Almanya’da doğdum, Almanya’da büyüdüm, futbola burada başladım. İlk oynadığım milli takım Almanya U-18 oldu. O zaman 17 yaşımdaydım. Türk milli takımının burada yetkilileri vardı ama kimse beni arayıp, sormadı. Türkiye’den beni ilk kez Almanya U-20’de oynadığım zaman aradılar. Milli takım için değil, seçmeler için çağırdılar. Ama benim Almanya A takımında oynamam için arada fark kalmamıştı. Löw beni çağırdığında kararımı vermiştim. Mesela Nuri ağabeyi (Şahin) 16 yaşında çağırmışlardı. Türkiye ile başladı ve devam etti" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’de İstanbul derbilerini takip ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Maçlar buradaki gibi değil, çok gergin geçiyor. En az 1 kırmızı kart oluyor. İnsanlar çok duygusal, seyirciler çok fanatik. Türkiye’de futbol oynamak çok zor" şeklinde konuştu.

"REAL MADRID’TEN TEKLİF ALDIM"

İspanyol devi Real Madrid’den de teklif aldığını vurgulayan İlkay Gündoğdu, "Real Madrid teklif yaptı ama kulübüm vermek istemedi. 2 sene daha sözleşmem vardı. Sakatlığım da planları bozdu. 14 ay oynayamadım. Şimdi bu süreyi başarılarla doldurmak istiyorum. Yurt dışı benim için her zaman bir hedef. Bir gün buradan ayrılırsam, İspanya veya İngiltere’de büyük takımlarda oynamak isterim" sözlerini sarf etti.

Sakatlığından dolayı Dünya Kupası’na gidemediğini de söyleyen İlkay, "Löw, ilk 11’de oynatacaktı. Aramız çok iyi, bu şekilde planlamıştı. Bu hayali gerçekleştiremediğim için üzgünüm ama önümde Euro 2016 var. Sonra da kariyerime Dünya Kupası eklemek istiyorum" açıklamasında bulundu.

"KİMSE PENALTIYI ATMAK İSTEMEDİ"

Bayern Münih ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili bir anısını da anlatan yıldız futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayern ile oynadığımız Şampiyonlar Ligi finalinde hocamız penaltıyı Marco Reus’un atmasını istedi. Takımın penaltıcısı Reus ve Lewandovski olmasına rağmen kimse topu almak istemedi. Ben de ‘tamam verin bana ben atayım bari’ dedim. Kariyerimin en önemli maçıydı ama kaybettik. Bu sezon da hedefimiz final oynamak."

"PARASI OLMAYAN BİLE MAÇA GİDİYOR"

Almanya’da futbola ilginin çok fazla olduğunu da vurgulayan genç yıldız, "Almanya’da insanlar maça gitmek için haftanın 5 günü çalışır, para toplar. Çok parası olmayan bile maça gider. En büyük eğlence futbol. Burada herkes bunun bir oyun olduğunu biliyor. 90 dakika bittikten sonra herkes sakinleşebiliyor ve kaybetsek de kazansak da herkes nasıl davranacağını biliyor" diye konuştu.

"ARDA İLE HALI SAHA MAÇI YAPTIK"

Türkiye’ye zaman zaman geldiğini de belirten İlkay Gündoğdu, "Memleketim Balıkesir’de anneannem ve dedemi ziyaret ediyorum. Yazın Çeşme’ye tatile gittim. Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu ile tanıştım. Emre ağabey ile ara sıra konuşuyoruz. Arda Turan ile İstanbul’da bir kere halı saha maçı yapmıştık. Arda ağabeyin takımı yenmişti, Hamit ve Halil ağabey var, onlarla da görüşüyorum" ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER