ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:11

İlk 5 haftaya dikkat çekti

İlk 5 haftaya dikkat çekti

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu maçlardan en önemlisinin ise ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçı olduğunu söyledi.


Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 haftasında oynanacak maçların Bursaspor açısından ligin aynası olacağını ifade eden Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu maçlardan en önemlisinin ise ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçı olduğunu söyledi.

Özlüce Tesisleri’nde 30 Ağustos Cumartesi günü karşılaşacakları Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Güneş, bu sezonki hedeflerinin ligde ilk arasında yer almak 5 ve Avrupa kupalarına katılmak olarak açıkladı. Bu hafta Bursa’da karşılaşacakları Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde olduğunu ifade eden Güneş, "Onlara karşı oynamak ve kazanmak çok önemli. İlk 5 maçımızın en önemli maçını oynayacağız. İlk 5 maçta alacağımız puanlar ligin aynasını gösterecektir. Biz kazanmayı düşünüyoruz ve başarı istiyoruz. Değişiyoruz, değişeceğiz, ilkeli olacağız ve fair-play ruhu içinde yarışacağız. Oyuncularımızın buna katkı yapmasını bekliyorum. Hakemle hiç konuşmayan oyuncular istiyorum. Dürüst yolları seçerek maç kazanmak önemli. Bunu son maçlarda da gördük. Galatasaray - Fenerbahçe maçını izlerken, bizim rakibimiz olduğu için Galatasaray’ı yakından izledik ama futbol ikinci plana düştü. Çünkü saha dışı olaylar bu maça damga vurmuştur. Ama biz rakibin oyununa bakarak nasıl bir takım çıkaracağını düşünmeye başladık. Galatasaray oyun olarak Fenerbahçe’ye göre daha ikinci planda kaldı. Ama fair-play sorunu öne çıktı. Daha ilk maçta bunları görmek, ligde nelerle uğraşacağımızı bize düşündürmeye başladı" diye konuştu.

"EN AZ 1 TRANSFER YAPACAĞIZ"

Ligde yarışacak ve bir takım oluşturma yolunda oldukça mesafe aldıklarını ifade eden Güneş, "Ama bütün bunlara rağmen henüz ideal 11’i oluşturamadık. Oyun anlamında ve düşünce anlamında mesafe aldık. Ama acil olarak forvete bir oyuncu almamız gerekiyor. Elimizde olan bazı oyuncu arkadaşların gidip kalma durumları vardı. Onların son durumları devam ediyor. Taiwo görüşme yapmak için gitti ama sonuç alınmadı. Gitme modunda olan, oynamaya hazır olan bir Taiwo var. Frey’in böyle bir görüntüsü yok. Ama Taiwo’nun gidebileceğini düşünüyorum. Alacağımız oyuncu da forvet olacağı için hücumda bir katkısı olacaktır" dedi.

"EKSİK SEYİRCİ İLE OYNAYACAĞIZ"

Güneş, Galatasaray maçına eksik seyirci ile çıkacaklarını dile getirerek, "Seyircimizin sayısının az olması, bize destek olacak taraftarın sesinin azalmasını etkilemeyecektir. Passolig de bizi etkileyecektir. Ama zamanla herkes alışacaktır, futbol oynamak için engel olmaması gerekiyor. Hala eksik bilgileri olan uygulamayı görüyoruz. Sahaya gelen insanların bundan rahatsız olmasına gerek yok. Ama daha açık anlatılmalıydı" ifadelerini kullandı.


"AYDIN KARABULUT, BURSASPOR’A AİT OLDUĞU DUYGUSUNU VERMEDİ"

Kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut’a açıklık getiren Güneş, "Aydın, geçmiş sezonlarda oynadığı futbolla öne çıkan bir futbolcuydu. Bursaspor’da ondan çok şey bekleyerek transfer etti. Ben de ilk günden beri onu Bursaspor’da nasıl başarılı olur diye çalıştırdım. Ama Aydın’da takıma ait olduğu duygusunu görmedim. Her futbolcu bir ücret karşılığında gelir ve çalışır. Aydın bunu hiç göstermedi. Bize ait olduğu duygusunu hiç göstermedi ve ayrılmak durumunda kaldı" şeklinde konuştu.

"UMUT BULUT İSTEDİĞİM BİR OYUNCU"

Güneş, Civelli ve Frey’in takımda kalmaları halinde şans bulabileceklerini belirterek, forvet olarak Umut Bulut isminin geçmesi konusunda ise, "İsim olarak bir şey söylemek istemiyorum. Ama yabancı oyuncularla ilgili 4-5 oyuncu ile şu anda görüşme var. Son ana kadar olabilecek oyuncu olmaz, beklemediğiniz bir oyuncu transfer olur. Umut ile daha önce konuştuğumda ayrılmak istemediğini söylemişti. Ama şu anda Galatasaray’da oynamıyor. Ne olur bilemiyorum" diye konuştu.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER