ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2014 Salı 19:20

’’İhanete uğramış hissetmedim’’

İhanete uğramış hissetmedim

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Ünal Aysal’ın görevi bırakma kararı hakkında konuştu.


Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Ünal Aysal’ın görevi bırakma kararı hakkında, kendisini hiç terk edilmiş hissetmediğini ve hayatta her gün yeniliklerin olduğunu söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısında konuşan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Prandelli, sözleşme imzalarken başkanın görevi bırakacağını düşünmediğini belirterek, “Özel hayatını ve son 3 ayda neler yaşadığını bilmiyorum. İhanete uğramış hissetmedim” dedi.

Prandelli’ye bir gazeteci tarafından sorulan, ‘Böyle olacağını bilseydiniz Galatasaray’a gelir miydiniz?’ sorusu üzerine, “Futbolda yarın neler olacağını bilemezsiniz. Buraya geldik. Kazanmak için çalışacağız” cevabını verdi.

“BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Tecrübeli teknik adam, Türkiye’de beklemediği durumlarla karşılaştığını vurgulayarak, “Bunları hiç beklemiyordum. Maalesef böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim. İki ay önce bir kontrat imzaladım ama bizim başkan böyle bir karar aldı. Benim için çok büyük bir haberdi. Baktığımızda taraftarın da bütün lige karşı az ilgi göstermesi beni çok şaşırttı. Her zaman söylediğim gibi bu tip sorunları ben çözemem. Onun için bunu kabul edip, devam etmemiz gerekir” diye konuştu.

“HER TAKIMA KARŞI KAZANMAK İSTİYORUM”

Bu seneki hedeflerinin 4. yıldızı takmak olduğunu ifade eden Cesara Prandelli, “Avrupa’da iyi oynayıp, takımımızın güzel yüzünü göstermek ve tabii ki maçları kazanabilmek. Ama gerçekçi de olmamız lazım. Eleştirenler, sadece eleştirmek için konuşuyorsa, Arsenal’in son transferini konuşalım. Alexis Sanchez’i aldılar ve 60 milyon Euro verildi. Onun için bu takımlar Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. Hem taraftarımızın hem de Türkler’in mantığını çok seviyorum. Çünkü hiç kimse kaybetmek istemiyor. Herkes gibi ben de her takıma karşı kazanmak istiyorum ama bazen de gerçekçi olmak lazım. Kazanabilirsek ne ala. Arsenal’e karşı sorun kaliteli bir takım olmaları. İlk 20 dakika gayet iyiydik. İki güzel pozisyon da bulduk ama ilk zor atakta takım biraz korktu gibi oldu ve geriye çekildi. Ben de ufak değişikliklerin bile birçoğu için çok büyük travmalara yol açabildiğini fark ettim. Sadece futbolcular için değil, normal hayatımızda da böyle oluyor. Yenilikler her zaman korkutur. Kabul edene kadar biraz zaman geçiyor. Çok çalışman ve onlarla savaşman gerekiyor. Bu istek bize bir kayıp değil. Bunu aşacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“YENİ BAŞKANLA GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ”

Galatasaray Kulübü’nde 25 Ekim’de yapılacak olan seçimden sonra gelecek yeni başkanla programları hakkında görüşeceklerini söyleyen İtalyan teknik adam, “Yeni başkanımızla tanıştığımızda yeni programlarımızla ilgili konuşma fırsatı bulacağız. Bana sunulan program, ilk 6-7 ayın ekonomik açıdan fair-play çerçevesinde geçeceğiydi. Ocak’tan itibaren takımı geliştirebilmek için ödemeler, yeni futbolcu alımı düşünüyorduk. Yeni başkanla bunları konuşacağız. Teknik proje, takımı geliştirebilmek için sunulan bir şeydir. Bende 32 futbolcu var. Onun için oyuncu sayısını azaltmamız lazım. Çünkü fazladan 10 kişi benim ihtiyacımı görmüyor. Bu 10 kişiyi verdikten sonra 1-2 takviye yapılabilir ve takımın biraz daha gelişmesini sağlayabilirsin” ifadelerini kullandı.

“EN İYİ TAKIM FENERBAHÇE”

18 Ekim’de oynanacak Fenerbahçe derbisine hazır olmaları gerektiğini anlatan Cesara Prandelli, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Derbiye kadar hazır olmamız gerekiyor. Futbol maalesef istekle bitmiyor. Kazanmak için her zaman hazırlanma dönemi olur. Geçen senenin maçlarını izleme fırsatım oldu, Türkiye’de sadece Fenerbahçe agresif olarak oynuyordu. Bu negatif durum değil, topu kaybettiği anda diğer takımlara baskı yaparak zor duruma düşürüyordu. Geçen sezon agresif anlamda en iyi takım Fenerbahçe’ydi. Taraftarlar gibi biz de bu maçı bekliyoruz. Son 10 güne girdik ve ilk soru derbiyle alakalı geldi. Onun için baskı git gide yükseliyor. Oraya vardığında her zaman hazır olman ve maçı nasıl kazanacağını bilmen gerekiyor. Bu tip maçlarda pasif durursanız zora düşme ihtimali daha yüksek oluyor.”

“FUTBOL OYNAMAK İÇİN DOĞDUK”

Prandelli, diğer takımlara bakmadan kendi felsefelerine göre oynayarak kazanmanın biraz zaman alacağını belirterek, “Galatasaray olarak futbol oynamak için doğduk. Başka takımlara bakmayıp, kendi felsefemize göre futbol oynamamız lazım. Tabii ki en başta biraz zorluk çekebilirsiniz. Ama bu yolda oynamaya devam edersek, biz kazanırız. Ofansif ve defansif bölümlerin dengeli olması lazım. Takım maç içinde ikiye bölünmemeli. Bazı maçlarda son pası yapamadığımızdan bahsetmiştik. Son maçta kanattan 48 oyun kurduk ama sadece 4 tanesi sonuca vardı. Demek ki son pasa daha çok çalışmamız lazım. Türkiye’de bu kadar çok kanat oyunu kuran takım yok” dedi


“İLERİDE TOP KAZANMALIYIZ”

Süper ligde oynanan Kayseri Erciyesspor maçında takımda gelişmeler olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Kayseri Erciyesspor maçında daha çok kaleye gittik ve topu ileride kazandık. Galatasaray’ın hem cesareti hem de gücü olması lazım. İleride oynaması gerekiyor. Defansif olarak daha ileride top kazanmalıyız. Muslera’nın yakınında topu kazandıktan sonra diğer kaleye gidebilmek için 100 metre var. Ama ileride topu kazanırsan, kısa mesafe kat etmeniz gerekir ve kaleye daha hızlı gidersiniz” diye konuştu.

“HAMİT’İ YENİDEN BULDUK”

Sakatlığı nedeniyle geçen sezonun büyük bölümünde, forma giyemeyen tecrübeli futbolcu Hamit Altıntop’un bu sezonun ise adeta yeniden doğduğunu söyleyerek, “Hamit, maalesef, geçen sezon fiziksel sorunlar yaşadı ve sadece 6 maçta oynadı. Sezon başında çok iyi çalıştı. Ufak tefek fiziksel sorunları olsa da son 15 gün kendini iyi hissetti. Ben de çok mutluyum. Çünkü deneyimli bir futbolcu. Futbolu okuyup, anlayabilen bir oyuncu. Bizim için yeni bir transfer gibi. Hamit’i yeniden bulduk. Tekrardan kendine geldiğini hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

“SİSTEME AZ ÇALIŞTIK”

Cesare Prandelli, uyguladığı sistem üzerinde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Hazır olmamız gerekiyor. Büyük bir takımın farklı sistemlerle de saha içinde kendini göstermesi gerekiyor. Bu fikir, şundan doğdu. Türkiye’deki bütün bekler ve bizim bekler, ne zaman topu alırsa ileri gidiyor. Topu kaybettiğinizde genel olarak 2 stoper çok yalnız kalıyor. Çünkü mesafeler çok fazla. Saha içinde dengeyi bulmak gerekiyor. Bu iki sistem, çalışmamız gereken sistemler. Sneijder’in defansif bloğun önüne gelmesinin sebebi, çok büyük bir kalite oluşturması. Felipe Melo’nun oradaki duruşu çok fazla defansifti. Aslında daha çok orta sahaya destek vermesi gerekiyordu. Biz o sisteme daha az çalıştığımız için o boşluklar oluştu ve maalesef öyle bir sonuç aldık” açıklamasında bulundu.

“PANDEV İLE BURAK ARASINDA FARKLILIKLAR VAR”

Milli takım arasından sonra ligde oynayacakları Fenerbahçe derbisinde Goran Pandev veya Burak Yılmaz ikilisinden hangisini tercih edeceğiyle ilgili bir gazeteci tarafından sorulan soru üzerine ise Galatasaray Teknik Direktörü Cesara Prandelli, “Pandev ile Burak arasında farklılıklar var. Burak, bilekten sakatlandı. Milli takıma gitti ve oradaki doktorlar yeniden bize gönderdi. Fizyoterapistler eşliğinde tedavi görüyor ve her gün ufak ufak iyileşiyor. Oynatıp, oynatmayacağımla ilgili bir şey söyleyemiyorum. Pandev de çalışmalara devam ediyor. Kendisi, 8 yabancıdan bir tanesi. Unutmayalım ki bir maçta sadece 5 yabancı oynayabiliyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER